Ik durfde het aan

Koffiemok

‘Een week matigen, durf jij het aan?’ Ik wel. Ik besloot in de Stille Week voor Pasen te matigen in het gebruik van internet, het drinken van koffie en het snoepen. Een week vol verrassingen.

Vol goede moed begon ik aan de week matigen. Gesteund door de gedachte dat ik de enige niet was, een stuk of 15 mensen hadden via internet laten weten dat ook zij zich een week los gingen maken van bepaalde verleidingen/verslavingen.

Luister naar je schoonmoeder
Het leek voorspoedig te verlopen. Het na 18 uur geen internet meer bekijken leek een eitje, want ik lag drie dagen lang voor 22.00 uur in bed. De reden: knallende hoofdpijn. Toen mijn schoonmoeder me donderdag aanspoorde om op zijn minst 1 kop koffie te drinken, ‘dan is de hoofdpijn zo weg’, reageerde ik wat sceptisch. In die week leerde ik dat luisteren naar je schoonmoeder belangrijk is. Na een kop koffie voelde ik de knallende, drukkende hoofdpijn die me dagenlang in de greep had gehouden zo wegvloeien.

Een internetvrij bestaan
Omdat donderdag en vrijdag de uitvoering van The Passion plaats vond was ik genoodzaakt om na 18 uur een paar afbeeldingen op het internet te zetten. Een volle kerk, dat was mijn streven. En volgens mij gaf de foto van de kerk met het enorme kruis een aantal mensen nog net het zetje om ook even te komen kijken. Vrijdagavond barste de kerk uit zijn voegen, wat zat de kerk vol! En wat een (slecht/goed?) excuus om me niet aan het matigen te houden…

Ze fluisterden mijn naam
Gelukkig ben ik wel op 1 gebied geslaagd. Een week lang fluisterden paaseitjes mijn naam. ‘Neeltje, eet me op, eet me op, ik ben van pure chocolade en ik praline, neem me mee, eet me op!’. Maar ik negeerde ze.

Bezinning
De momenten dat ik me bijna (of helemaal) overgaf aan een van de verleidingen waren momenten van bezinning. Ik dacht even na over waarom ik besloten had om in de week voor Pasen mezelf te matigen. Het maakte dat ik intenser naar Pasen uitkeek. Niet om zondag los te gaan op het verorberen van bakken vol eitjes, maar omdat ik bewuster bezig was geweest met het leven. Een klein stukje diepgang naar Pasen.

De lessen die ik leerde
-Ook matigen doe je het beste met mate (dus niet van 2 koppen koffie per dag ineens naar niets)
-Af en toe internet uitzetten, vooral op de smartphone, geeft rust
-Niet snoepen geeft het gevoel van overwinning en na dagen geen chocolade is het eerste eitje echt een feest
-Mijn schoonmoeder is de beste

Ik probeer voortaan ’s avonds mijn internetverbinding op de smarthpone uit te zetten. Mocht je me met spoed willen spreken, dan kan je me altijd even bellen. Want de smartphone helemaal uitzetten, dat is voor mij nog een brug te ver.

En, hoe verging het jullie?
Ik was de enige niet. Hoe verging het jullie?

Neeltje Waagmeester, dol op chocolade, internet en koffie

Categorieën: Blog, Nieuws | Tags: , , , | Geplaatst op 3 april 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

2 Reacties

 1. door Jolande

  Op 3 april 2013

  Ik had me voor genomen een week lang geen snoep en koek te eten.
  En dat is me gelukt. Ik ben er wel achter gekomen dat ik vaak automatisch een koekje of snoepje pak, zonder er bij na te denken of het echt te proeven. Voor man en dochter had ik wel eitjes op tafel staan, dus dat gaf me een extra uitdaging hier van af te blijven.
  Als dit alleen voor het lijnen was geweest, dan had ik het niet vol gehouden.
  Ik ben de afgelopen week bewuster bezig geweest met Pasen en de Passion, stille zaterdag en paasmorgen hebben dit zeker versterkt.

 2. door els

  Op 3 april 2013

  Afstand nemen van veel extra hapjes , ik nam geen dessert ,snoep andere tussendoortjes , , een sober ontbijt 1 kop koffie of thee ipv 2 , etc en het volhouden in de 40 dagen tijd .niet laten verleiden weleens moeilijk , maar volhouden maakt sterk, en wat kilo,s lichter ook .
  De vespers in de Kogerkerk elke woensdagavond was ook heel apart.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856