‘Iets met Jezus’

Op woensdag 16 en donderdag 17 april vindt na het grote succes van vorig jaar ook dit jaar The Passion Zaandam plaats. Hoe reageerden de leerlingen van De Vuurvogel toen ze hoorden dat zij binnenkort vol in de schijnwerpers staan?

Vrijdagmiddag 14.00 uur. Zittend op hun stoel in de aula wachten zo’n 150 leerlingen op wat komen gaat. Er staat een beamer, er staan vreemde mensen bij elkaar, er is iets aan de hand. Maar wat? Juf Wilma Brondy neemt het woord. Zij vraagt of iemand weet wat The Passion is. Direct steekt een jongetje zijn vinger op. Stellig zegt hij:”The Passion, dat is iets met Jezus!”.

Spectaculaire trailer
De ‘vreemde mensen’ (dominee Sjaak Visser, dominee Birke Rapp, filmregisseur Steven Geldof, fotograaf Jurriaan Bakker en ondergetekende) worden voorgesteld en dan is het de hoogste tijd voor de spectaculaire trailer. Met open mond kijken de kinderen naar wat zij twee avonden neer gaan zetten. Na de trailer volgt een toelichting: vanaf 5 maart zullen de leerlingen voortaan elke vrijdagmiddag deelnemen aan activiteiten als toneel, decors bouwen, kostuums maken en dans. Dit nieuws wordt enthousiast ontvangen. Al willen de kinderen wel precies weten wat voor dans uitgevoerd gaat worden. “Ik hoop streetdance!”, hoor ik een leerling zeggen. De presentatie wordt afgesloten met het gezamenlijk zingen van het nummer ‘Droom, durf, doe en deel’ van Marco Borsato.

Oefenen en knutselen
De kop is eraf. Tot de uitvoering op 16 en 17 april wordt er flink geoefend en geknutseld op De Vuurvogel. Vijf groepen van De Vuurvogel zetten alles op alles om de uitvoeringen van vorig jaar te evenaren.

Volg ons!
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom The Passion Zaandam en de trailer zien? Neem dan een kijkje op www.passionzaandam.nl of volg ons op Twitter: @passionzaandam. Natuurlijk houden we u ook via het kerkblad en de website op de hoogte.

Met vriendelijke groeten,
Neeltje Waagmeester, PR The Passion Zaandam
p.s. Staat 16 of 17 april 19.30 uur Noorderkerk al in uw agenda?

Foto’s: Meneer de Fotograaf

 

 

 

About Neeltje Waagmeester
Samen met Martijn en dochters Nienke en Noortje woon ik in 't Kalf te Zaandam. Ik ben zelfstandig tekstschrijver en een van de webredacteurs van deze website. Af en toe plaats ik een eigen artikel, zoals deze bijdrage. Ik zou het leuk vinden als u een reactie achterlaat.

Categorieën: Activiteiten, Nieuws | Tags: , , | Geplaatst op 24 februari 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856