Hildegard von Bingen bij OVTnu in januari

Op donderdag 15 januari 2015 zal ds. Rien Jansens onze kennismaking van 2 jaar geleden met Hildegard von Bingen verdiepen, hij schrijft hieronder wat zijn plannen zijn voor die ochtend, u bent allen van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.

Enkele jaren geleden werd Hildegard von Bingen heiligverklaard. Wie was deze vrouw, die leefde in de 12e eeuw? Zij was een Duitse Benedictijnse Abdis en eerste vertegenwoordigster van de Duitse middeleeuwse mystiek. Onder meer actief en schreef over religie en plantkunde. Ze was de eerste componiste uit de geschiedenis van de klassieke muziek die bij naam bekend is. Ze had visioenen, waarvan prachtige verbeeldingen zijn gemaakt. Ik heb jaren geleden al eens aandacht aan haar besteed, deze keer willen we bij haar leven stilstaan, haar visioenen en teksten lezen en luisteren naar haar muzikale composities van deze teksten.

Rien Jansens

U bent welkom vanaf 9.30 uur voor ontmoeting en wat bijpraten onder het genot van een kopje koffie of thee (met een koekje), om 10.00 uur zal ds. Jansens beginnen met zijn verhaal over Hildegard von Bingen, om uiterlijk 12.00 uur is het afgelopen.
Iedere geïnteresseerde is welkom, jong, oud, wel of niet kerkelijk meelevend, uit “oost” of uit “west” , vraag gerust vrienden mee, het is Ontmoeting in Vrije Tijd voor alle leeftijden en gezindten.

Graag zie ik u die ochtend in de Noorderkerk, met groet namens de voorbereidingsgroep,
Elma de Bruin-Hoogeweij.

 

Categorieën: Nieuws, Ouderen | Tags: , , , , , , , , , | Geplaatst op 15 december 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856