Het succes van Sonrise

Sonrise 2012

Sonrise is een sportweek die in augustus georganiseerd werd door de Noorderkerk i.s.m. andere protestantse Kerken. Was het een succes? Hier het verslag van Hanneke en een foto impressie.

Jongerenwerker Martijn Ouwerkerk heeft de week georganiseerd om o.a. de kinderen van de Rosmolenbuurt (ook kinderen uit andere wijken waren welkom) met elkaar op een leuke en sportieve manier om te leren gaan en samenwerken.

Een armband met een kraaltje
Sport kan verbroederen, een verhaaltje met een Bijbelse kern, een toneelstukje, idem, en een armbandje dragen ook bij om elke dag aanwezig te willen zijn. Dagelijks kregen de kinderen een kraaltje aan het armbandje; elke kraal heeft een andere kleur en een betekenis vanuit de Bijbel. Leuk dat ‘verbinden’ zo werd gesymboliseerd.

Een echt feest voor jong en oud
Een voetbalveldje, volleybalnet, het basketbalpleintje waren elke dag uitgezet. Kleinere kinderen speelden met een bal, konden tekenen, rennen, maar ook werd er geschminkt, bij de ‘bar’ gesnoept, fris gedronken, zelfs een springkussen was gerealiseerd, suikerspinnen uitgedeeld, kortom een echt feest voor de kids.

Aantrekkingskracht
Hoewel de leeftijdsgroep voor 6 tot 12 jarigen bedoeld was, waren er ook oudere kinderen. Terwijl deze leeftijdsgroep hun eigen avond sportclinics hadden. Mensen die toevallig langs liepen en op een bankje bleven kijken kregen koffie of thee aangeboden al of niet met een gesprekje, licht kerkelijk getint. Het werd zeer gewaardeerd. De afsluiting was een waar pannenkoekenfeest.

Een journalist heeft in het NHD, 24 aug., een mooie foto met wat tekst geplaatst.

Kom naar de afsluiting!
Al bij al een inspirerende week met als afsluiting in de Noorderkerk een power point presentatie a.s. zondag, de 26e om 09.30 uur.

Iedereen is welkom.

Hanneke Kiburg

Bekijk hier enkele foto’s van Sonrise 2012:

Categorieën: 4-11 jaar, Jeugd, Nieuws | Tags: , , , , | Geplaatst op 26 augustus 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856