Hartverwarmend: Little quilts of love

Quilt met vlinders

Het is een ontroerend en hartverwarmend gebaar waar wekelijks aan gewerkt wordt. Sara vertelt over de ‘Little quilts of love’.

Een aantal dames in onze gemeente is wekelijks bezig met het maken van ‘Little quilts of love’. Dit zijn kleine quilts (lappendekentjes) die naar enkele grote ziekenhuizen in Amsterdam en naar het Zaans Medisch Centrum gebracht worden. Daar worden ze overhandigd aan ouders van een levenloos geboren kindje.

Het kindje wordt er in gewikkeld en kan daarin begraven of gecremeerd worden. Ook zijn er ouders die het quiltje als aandenken bewaren. Dit project is door twee verpleegsters in Australie ontwikkeld en is ook naar Nederland overgewaaid.

Help mee, meld u aan
Helaas zijn er veel van deze dekentjes nodig. Mocht u belangstelling hebben om aan de quiltjes mee te werken dan kunt u het beste op een woensdagmiddag tussen 14:00 uur en 16:00 uur naar de Noorderkerk komen. Tijdens de wekelijkse “soos” kunnen we dan kennismaken en vertellen we meer over ons werk.

Het kan echter zijn dat we er niet allemaal zijn, dus graag even een telefoontje naar Sara of Wil. We kunnen uw hulp goed gebruiken.

Sara Melse: 075 6169083

Wil Berteling: 075 6705630

About Neeltje

Categorieën: Activiteiten, Nieuws | Tags: , , , , | Geplaatst op 12 september 2012