Groeten uit Portugal (deel 2)

Algarve kerk

In zijn tweede blog vertelt Arthur Köller o.a. over de aanwezigheid van Louis van Gaal, de kerkbazaar en het naderende afscheid.

‘Volgend jaar bestaat de kerk in Portugal Algarve 25 jaar. Een kerk waarvan uit Nederland in de wintertijd heel veel Nederlanders kerken met een vaste kern van mensen die daar ook langer vertoeven. Met een eigen kerkenraad en pastorale en diaconale zorg! Zondag 24 februari 2013 D.V. wordt dit gevierd. Heel eenvoudig begonnen met een klein groepje mensen in een klein zaaltje van een restaurant. En nu 25 jaar later met ongeveer 150 leden!

Goed doel bazaar
Ook bij ons is na de kerkdienst altijd koffie drinken maar dan in onze vaste restaurant Blue Sky waar we ook donderdag ‘s morgens veel bij elkaar komen om koffie te drinken en bij te praten. En evt. boeken mee te nemen, lezen en weer om te ruilen voor andere. In datzelfde restaurant buiten aan de straat zijde wordt een keer per jaar een bazaar gehouden. In februari is de opbrengst voor ons diaconaal project APECA ‘Apoio a pessoa exeptional’ letterlijk ‘hulp aan uitzonderlijke personen’! Voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Louis van Gaal trapt af
Afgelopen maart zijn er uit Nederland op uitnodiging van de Algarve kerk verschillende amateur voetbalclubs in Albufeira geweest en hebben gespeeld tegen de Portugese jongeren die ook een geestelijke beperking hebben. De opbrengst was natuurlijk ook voor Apeca. Het was prachtig weer die zaterdag en veel van onze kerk zaten in dat prachtige voetbal stadion naar de soms spannende wedstrijden te kijken. De eerste aftrap, de ‘kick off’ werd gedaan door de oud oefenmeester Louis van Gaal die zich ook inzet voor gehandicapte sporters.

Er is een tijd van komen en een van gaan
Eind april is de laatste kerk dienst in de Algarve en gaan de meeste mensen weer terug naar Nederland om dat het dan te warm wordt in Portugal. Begin oktober beginnen we dan weer met een frisse startdienst na elkaar natuurlijk een fijne tijd in Nederland toe te wensen.

De familie Köller nodigt u uit
Zo wensen wij een ieder die dit leest ook hier in Nederland en waar u ook naar toe gaat en fijne vakantie en behouden thuiskomst! Mocht u volgend jaar eens in de gelegenheid zijn in de winter naar Portugal Algarve te gaan, u bent van harte welkom bij ons.

Hartelijke groeten
Joke en Arthur Köller’

Heeft u deel 1 gemist? Hier vindt u de eerste blog en het fotoverslag van de familie Köller.

Categorieën: Blog, Nieuws | Tags: , , , , , | Geplaatst op 25 juni 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Pieter

    Op 12 juli 2012

    Beste Arthur en Joke,
    doe de groeten aan Cees en Maartje Bos, en van Gaal hebben we een andere aftrap bedacht!
    groeten Pieter

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856