In goede en slechte tijden

Samen met zijn vrouw Carla zet Arie Booman zich al decennia lang in voor hulpbehoevenden in voor Polen. Een druk bestaan, waarin ze heel veel mee maken. Arie doet verslag van een afscheid in Polen.

Zojuist ben ik teruggekomen van een 42 uur durende busreis vv naar Zelow in Centraal-Polen voor het zeer plotselinge overlijden van mijn goede vriend Zenon Rogut. Ik werd in de gelegenheid gesteld op het graf op de katholieke begraafplaats een kleine toespraak te houden. Meer dan honderd mensen waren samengekomen bij een temperatuur van -21 graden. De sneeuw lag 60 cm. hoog. De oostenwind was zwak maar snijdend. Met kunstbloemen in de handen dromde een zwart en dik geklede groep belangstellenden en familie rondom de met moeite gegraven groeve, verdrong zich tussen de gladde doorgangen tussen de dicht opeen liggende grafstenen. Soms verloor iemand het evenwicht. Bleke, smartelijk vertrokken gezichten overal. Het ingehuurde zanggroepje zong klagend haar liederen, terwijl de jonge priester, wat onwennig nog, paperassen schikte en mij uitnodigde na hem woorden te spreken.

Ik keek naar de contrasten; zo wit, zo zwart… De hemel in grijze tinten. Ik kreeg de microfoon en kon mijn woorden zeggen over Zenon, mijn vriend. Zenon als mens van voorbij.

Handje helpen

Arie Booman vraagt of u het werk van Hem en Carla een handje wilt helpen?

Maak uw gift over op bankrekeningnummer NL18ABNA0897253922 t.n.v.  Stichting Hulpactie Polen en Oost-​Europa  Fotografie: Herman Homburg

Lees meer over het echtpaar Booman via deze link

 

 

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 22 februari 2017

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856