Gods Lam in de Noorderkerk

Grijp de kans om de film Gods Lam van Kees-Jan Mulder te zien. In de Noorderkerk op donderdag 07 november 2013 om 20:00uur.

De film Gods Lam draait nog op filmfestivals, maar zal in Zaandam al te zien zijn. De film gaat over een jongen die per ongeluk gehecht raakt aan het schaap dat bedoeld is voor het Offerfeest. Regisseur Kees-Jan Mulder verzorgt een korte inleiding over offers en overgave.

Het ontstaan van de film

Het doel was een goede film maken en die gebruiken om in gesprek te komen over de betekenis van (geloofs)overgave en loyaliteit, op scholen, in kerken en binnen vrijwilligersorganisaties. We wilden een film maken die blijft haken als je eraan terugdenkt, die het begrip ‘Gods Lam’ en het verhaal van Abrahams offer in een nieuw licht zet en die beelden en gespreksstof geeft voor interculturele en interreligieuze dialoog.

Ontroering
Rondom de film ontwikkelden we met de VU een lespakket voor godsdienst en maatschappijleer, met de PKN een gemeente-avondformat en met Togetthere een ontmoetings-workshop. Met de film en het programma eromheen wilden we mensen in de eerste plaats ontroeren. We willen erkenning geven aan het gevoel dat wat God van je vraagt soms botst met wat je graag zou willen. Vanuit die ontroering willen we gesprek katalyseren over wie of wat de moeite waard is om je eraan over te geven.

Nieuwsgierig?

Bekijk alvast de trailer en kom donderdag 07 november kijken! Na de film is er gelegenheid voor gesprek en ontmoeting. Toegang gratis, van harte uitgenodigd!

Kees-Jan Mulder

About Webredactie Ellis van Atten
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Activiteiten | Tags: , , | Geplaatst op 2 november 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856