Glazen huis Zaanstad krijgt vervolg

Dominees sluiten zich op voor Serious Request.

Dominees Sjaak Visser (links) en Antonie Holleman (rechts) sluiten zich net als vorig jaar op in het Zaanse glazen huis om geld op te halen voor 3FM’s Serious Request. (Foto: Meneer De Fotograaf, Zaandam.)

Voor het tweede jaar op rij sluiten dominees Sjaak Visser en Antonie Holleman zich een week lang op in ‘glazen huis’ Zuivere Koffie in Koog aan de Zaan. Hiermee halen ze geld op voor 3FM’s Serious Request, dat dit jaar in het teken staat van het herenigen van familieleden die elkaar door een ramp of conflict uit het oog zijn verloren. De dominees hopen minstens zoveel op te halen als de 20.755 euro die zij vorig jaar met de actie inzamelden.

Vasten
Het glazen huis van 3FM strijkt dit jaar neer in Apeldoorn. Van 18 tot en met 24 december sluiten 3FM-dj’s zich op en overleven zij op louter sapjes. Ook de Zaanse dominees zullen in dezelfde periode vasten. “Onze actie is in dat opzicht echt vergelijkbaar met het glazen huis van 3FM, alleen dan in de Zaanstreek,” zegt dominee Holleman. Het vasten hoort daar ook bij. “Vorig jaar ben ik in één week vijf kilo afgevallen,” lacht dominee Visser.

Breng ze weer samen
Het doel van de Serious Request van dit jaar is om zoveel mogelijk geld in te zamelen om ouders en kinderen te herenigen. “Kerst is een feest van samenzijn,” zeggen de dominees. “Wij kunnen ons geen mooier doel voorstellen voor deze actie. We hebben er ontzettend veel zin en hopen een mooi bedrag naar Apeldoorn te kunnen brengen. Vorig jaar haalden we ruim twee keer meer op dan de tienduizend euro waar we op hoopten.”

Activiteiten
Gedurende de actie is er van alles te beleven in het Zaanse glazen huis. Zo zullen bekende (oud-)Zaankanters een bezoekje brengen, onder wie geluksprofessor Patrick van Hees, cabaretier Freek de Jonge en voormalig gevangenisdirecteur Frans Douw. Kersverse burgemeester Jan Hamming trapt de actie af met de ‘preek van de leek’ en draait op maandag 18 december de sleutel in het slot. Ook is er elke ochtend een meditatieve dagstart en kunnen mensen er de hele dag terecht voor een goed gesprek en koffie of thee met wat lekkers.

Blijf op de hoogte
De dominees zijn de gehele actieweek te volgen via een livestream, die te vinden is via de website www.seriousrequestzaanstad.nl. Op deze website staat ook meer informatie over bijvoorbeeld het programma en kan er geld gedoneerd worden. Via de Facebookpagina ‘Serious Request Zaanstad’ (www.facebook.com/seriousrequestzaanstad) kan iedereen die dat wil op de hoogte blijven. Het glazen huis is gevestigd in Zuivere Koffie, Zuideinde 20 in Koog aan de Zaan.

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 14 november 2017

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856