Ging het dak van de kerk?

popdienst noorderkerk

Verslag van de Popdienst

Vanmiddag vond in de Noorderkerk de Popdienst plaats. Voorganger was ds. Sjaak Visser. Popkoren ‘Leut en deudelijk’ en ‘The Neighbours’ zorgden met de aanwezigen voor de muzikale omlijsting. Thema van de dienst was het lied Love shine a light. Ging het spreekwoordelijke dak van de kerk? U leest het hier!

‘Niet verwacht, wel gehoopt’
Op Facebook liet ds. Sjaak Visser na de dienst weten dat hij de enorme opkomst niet verwacht had, maar wel gehoopt. De kerk was inderdaad goed gevuld. Gevuld met een enorme verscheidenheid aan mensen. Alwaar de een direct uit volle borst mee zong met nummers als I still haven’t found where I am looking for van U2 en Pastorale van Shaffy en List wachtte de ander tot de kerk iets meer opgewarmd was.

Gospelkleding Gods hand
De popliederen werden afgewisseld met een aantal lezingen en een korte toespraak. Zo werd er voorgelezen uit Lukas 15, de verloren zoon. Het lied dat volgde op de lezing waarin de zoon terugkeert was het bekende gospelnummer To my fathers house. Een nummer zo ritmisch, zo energiek dat uiteindelijk iedereen staand en klappend volop mee zong met het koor dat iedereen verraste door in ware gospelgewaden op te komen!

Thank you!
Ik vond het bijzonder om in bekende popnummers op zoek te gaan naar het geloof. Verrassend om bijvoorbeeld het nummer ‘Feel’ van Robbie Williams eens met een heel andere blik te bekijken. Wat mij betreft is de Popdienst voor herhaling vatbaar. Rest mij af te sluiten met een muzikale noot: Thank you for the Music!

Neeltje Waagmeester

Klik op éen van de kleine foto’s om ze op ware grootte te zien. Druk op de [Escape] toets om weer terug te keren naar de website.

Categorieën: Blog, Nieuws | Tags: , , , | Geplaatst op 19 maart 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856