Gezamenlijke Dankdienst voor jong en oud…

Gezamenlijke Dankdienst in de Noorderkerk voor jong en oud…

Op zondag 26 oktober willen wij een gezamenlijke dankdienst voor gewas en arbeid houden. Het wordt een gezinsdienst rondom de schepping en het bewaren van onze wereld: de mensen, de dieren en de aarde. Samen met een paar kinderen voeren wij hierover het verhaal van de beide egels Rik en Prik op, waarvan de mensen heel veel kunnen leren. Tijdens de Kinderbijbeldag in de Noorderkerk zullen de kinderen dat instuderen.
Daarnaast zal het Oostzijderkerkkoor zijn medewerking aan deze dienst verlenen en met ons mooie dankliederen en liederen over de schepping zingen. In deze gezamenlijke dankdienst willen wij ook afscheid nemen van de voorzitter en scriba van de Algemene Kerkenraad, Bert Boer en Bert Dijkstra, en stilstaan bij hun grote inzet in de afgelopen jaren.

De dienst zal in de Noorderkerk gehouden worden, omdat we vanwege de eucharistieviering van onze katholieke broeders en zusters op die dag niet zoals gebruikelijk van de Oostzijderkerk gebruik kunnen maken. Met de kerst is er weer een gezamenlijke viering in de Westzijderkerk.

…met oproep:

Voor wat de bewaring van onze schepping en met name de mensen in de Zaanstreek betreft die het moeilijk hebben, willen wij ook dit jaar met deze dankdienst weer graag aan iedereen vragen, om voor de viering een (landbouw- of ander) product mee te brengen, dat op de zondag zelf in de kerk kan worden uitgestald en waarmee de dienst een feestelijk en vreugdevol tintje krijgt. Later zullen de producten aan de voedselbank gegeven worden. De voedselbank is blij met dit initiatief omdat er steeds meer mensen een beroep op deze inrichting doen.
Op het moment hebben zij grote behoefte aan pasta en pasta saus, rijst en kruiden mix daarvoor, alsmede aardappelpuree die met water moet worden bereid. Daar gaat hun directe verzoek naar uit. Maar ook andere houdbare producten zijn van harte welkom.
Ds. Birke Rapp

About Christien
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Christien en Marja.

Categorieën: Dienst | Tags: | Geplaatst op 6 oktober 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856