Gerechtigheid voor iedereen?

Op zondag 20 januari komen asielzoekers die in de Vluchtkerk in Amsterdam verblijven hun verhaal vertellen in de Noorderkerk. De viering begint om 10 uur in de Noorderkerk, Heijermansstraat 127 in Zaandam.

Het jaarthema van de Noorderkerk is “Geestelijk fit”, waarbij deze maand de deugd “gerechtigheid” centraal staat. Dat gaat ook over mensenrechten. De behandeling van asielzoekers die niet terug kunnen naar hun land van herkomst is in strijd hiermee.

Vluchtkerk

Kerken en maatschappelijke organisaties bekommeren zich om de illegalen, waarvan er momenteel 105 onderdak hebben gevonden in De Vluchtkerk in Amsterdam-West. Zij mogen en kunnen niet terugkeren naar hun land en worden in Nederland als illegaal bestempeld.  De mensenrechten gelden voor alle burgers, maar niet voor hen.

Niet terug naar Ethiopië

Enkele vluchtelingen uit Ethiopië komen op 20 januari naar de Noorderkerk. Eén van hen, Bayissa, zal zijn vluchtverhaal vertellen en uitleggen waarom hij als lid van de Omora-stam en politiek vluchteling echt niet terug kan. Hij wordt geïnterviewd door dominee Sjaak Visser. Vervolgens zal hij een lied uit Ethiopië met de kerkgangers zingen. Een coördinator van de Vluchtkerk zal vertellen over de organisatie van de Vluchtkerk en hoe de omstandigheden daar op dit moment zijn. Tijdens de viering wordt gecollecteerd voor de Vluchtkerk. Na afloop drinken we gezamenlijk Ethiopische koffie en is er gelegenheid kennis te maken met enkele asielzoekers.

 

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Bert Boer 075 6147766, Jan Slop 075 684188 of ds. Sjaak Visser 06 23307123, sjaakvisser.ds@gmail.com

 

About Sjaak Visser
Sjaak Visser is predikant vanuit de Noorderkerkgemeente. Hij is getrouwd en vader van drie tieners. Zijn visie is om samen te ontdekken hoe het geloof kan inspireren voor het leven van alledag. Voor een kwart van zijn tijd is hij aangesteld om activiteiten voor jeugd en jongeren te organiseren in nauwe samenwerking met ds Birke Rapp, de predikant voor west Pieter van der Woel, en de algemeen jongerenwerker Martijn Ouwerkerk.

Categorieën: Nieuws, Over de diensten | Tags: , , | Geplaatst op 13 januari 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856