Gemeente-zondag op 25 juni

Op zondag 25 juni is er een gemeente-zondag om elkaar beter te leren kennen. Voor die dag stond er al een samenwerking gepland met de Heemtuin in het Veldpark over ‘Heilige boontjes in de Heemtuin.’ We hebben dat gekoppeld aan een idee wat al langer leeft, nl. om elkaar beter te leren kennen n.a.v. ‘Heilige voorwerpen uit je woning.’ Wat gaan er op deze gemeente-zondag gebeuren?

Viering om 10 uur in de Noorderkerk
Om 10 uur start er een dienst op het thema ‘God ontmoeten in het alledaagse.’ Hoe kunnen planten, maar ook voorwerpen in je huis een verwijzing zijn naar iets dat heilig is? Na de dienst zijn er verscheidene mogelijkheden om elkaar te ontmoeten of iets samen te doen.

Heilige Boontjes in de Heemtuin
Om 11.30 uur en 14 uur is er een rondleiding in de Heemtuin van 1 uur. Onder deskundige begeleiding lopen we door de Heemtuin en leren allerlei planten kennen die een Bijbelse naam hebben of verbonden zijn met een Bijbels verhaal. Gonda Kaai heeft hier heel veel voorbereidend werk in verricht. Een boeiende wandeling door een prachtige tuin, midden in Zaandam. Voor de kinderen met hun ouders is er een speurtocht door de Heemtuin. Ze mogen dan een raadsel oplossen en aan het eind is er een klein presentje voor hen. Deze speurtocht kan tot 15.30 gedaan worden.

Heilige voorwerpen uit je woning
Iedereen heeft wel iets in zijn woning wat voor hem of haar een bijzondere betekenis heeft, waar een mooi verhaal aan gekoppeld is, wat van grote waarde voor je is. In de kerk willen we hier voor deze zondag een tentoonstelling van maken waardoor we elkaar beter leren kennen. Ieder wordt uitgenodigd om iets mee te nemen en daar een verhaaltje bij te schrijven voor deze tentoonstelling. Als bij ieder voorwerp dan ook nog een foto staat van degene die het ingebracht heeft. Na de viering kunt u deze tentoonstelling bekijken in de kerkzaal en de bij-ruimtes. Ook zo kunnen we elkaar beter leren kennen. U krijgt hier nog verder bericht over hoe u hieraan mee kunt doen.

Heerlijk eten met elkaar
Om 13 uur is er een gezamenlijke maaltijd. We doen dat op z’n Amerikaans. Dat betekent dat ieder iets lekkers meeneemt en dat we dat dan samen serveren. Ook zo leer je elkaar kennen, je ontdekt wat de ander lekker vindt en je kunt recepten met elkaar uitwisselen.

About Roselien Brondy
Roselien schrijft al van jongs af aan. Ze schrijft gedichten om haar gevoelens een plekje te kunnen geven. In augustus debuteerde ze met de bundel 'Liefde is als een bloem'. En in 2011 kwam haar tweede bundel 'De weg' uit. Zomer 2016 verscheen haar derde boek: 'Ik weet hoe mooi je bent'.

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 20 mei 2017