Geef aan diaconaal werk in Moldavië

In september en oktober ondersteunt ZWO via de collecten de samenwerkende diaconieën in Moldavië (Moldavan Christian Aid).  De kerken hadden in de voormalige Sovjetstaat Moldavië decennialang geen diaconaal werk kunnen doen en moesten hun structuren weer opbouwen. 

Kerk in Actie drong er in 2002 bij de Wereldraad van Kerken aan om de kerken in Moldavië te helpen bij het opzetten en uitbreiden van hun diaconale werk. De kerken bundelden hun krachten en bieden nu hulp aan met name ouderen, kinderen en slachtoffers van mensenhandel.

Moldavië is het armste land van Europa. Ruim een kwart van de bevolking leeft onder de armoede grens. Moldavië is een voormalige Sovjetrepubliek en werd in 1991 onafhankelijk. De Communistische Partij, tot 2009 aan de macht, is nog steeds de grootste partij, maar zit in de oppositie. Door een boycot van de Communistische Partij bij de verkiezing van een president door het parlement verkeert Moldavië in een constitutionele impasse, waarvoor nog geen oplossing is. Desondanks heeft de huidige regering een ambitieus hervormingsbeleid uitgevoerd, wat ondermeer geleid heeft tot een verbeterde mensenrechtensituatie en nauwere betrekkingen met de Europese Unie. De economische situatie blijft evenwel zorgwekkend; vooral op het platteland is nog altijd sprake van veel armoede.

Meer informatie over het project is te vinden op de website van Kerk in Actie.

De ZWO beveelt de collecte voor de diaconieën van Moldavië van harte bij u aan. U kunt ook uw bijdrage overmaken op giro 9265258 t.n.v. ZWO-commissie Protestantse Gemeente te Zaandam o.v.v. Moldavan Christian Aid.

 

Namens de ZWO-commissie,

 

Hanneke Kiburg, Kees van der Pol en Cornelis Kaai

About Webredactie Ellis van Atten
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Diaconie, Nieuws, ZWO | Tags: , , , | Geplaatst op 15 september 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856