Ga mee naar Taizé!

Met een groep vanuit Zaandam naar Taizé: van 20 tot 28 juli vindt de jaarlijkse reis naar Taizé plaats. Taizé is een oecumenische geloofsgemeenschap in Frankrijk waar jaarlijks duizenden (met name) jongeren vanuit de hele wereld samenkomen om elkaar te ontmoeten en te bezinnen. De reis wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Zaandam, maar of je nu wel of niet verbonden bent met deze gemeente: jij mag ook mee!

Programma
Drie keer per dag komen we samen met de broeders van Taizé bij elkaar voor een kerkviering, die zich kenmerkt door zingen en stilte. Met vierduizend mensen zingen en stil zijn is een unieke ervaring! Heb je bepaalde levens- of geloofsvragen? In Taizé kun je ze alle aandacht geven. Elke ochtend is er een bijbelintroductie, gegeven door één van de broeders. Met een klein (internationaal) groepje ga je later in gesprek over het thema van de introductie van die dag. Ook heeft iedereen een ‘taak’ om samen de gemeenschap draaiende te kunnen houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het helpen bij de vieringen, afwassen of het welkom heten van nieuwe gasten. Tussendoor is er tijd om een spelletje te doen, te wandelen of elkaar te ontmoeten.

Slapen en eten
Er zijn grasvelden waar we onze tenten zullen opzetten en er zijn sanitaire basisvoorzieningen. Drie keer per dag wordt er een maaltijd geserveerd en aan het einde van de middag wordt er thee uitgedeeld.

Wanneer?
We vertrekken op zaterdag 20 juli 2019 vroeg in de ochtend met de bus en we zijn naar verwachting zondag 28 juli 2019 aan het begin van de avond weer terug in Zaandam.

Voor wie?
De reis is bedoeld voor iedereen die zin heeft in een gezellige week vol ontmoeting en bezinning! Taizé richt zich met name op jongeren van 15 tot en met 29 jaar. Ben je 30 jaar of ouder en wil je ook mee? Meld je gerust aan!

Kosten
Afhankelijk van het aantal deelnemers komen de totale kosten voor de reis op maximaal 200 euro. Dit zijn kosten voor de reis naar Taizé, en ook het verblijf daar (campingplaats en maaltijden).

Schrijf je in via dit inschrijfformulier: inschrijfformulier

Bijeenkomsten
Ter voorbereiding op de reis hebben wij een aantal bijeenkomsten gepland, zodat we elkaar alvast leren kennen en goed voorbereid naar Taizé gaan. Deze bijeenkomsten zijn gepland op:
– Zondag 3 maart 2019 van 12.00 uur tot 14.00 uur in de Westzijderkerk: Voorlichtingsbijeenkomst
– Zondag 19 mei 2019 van 12.00 uur tot 14.00 uur: Kennismaking met de groep (locatie nader te bepalen)
– Zondag 23 juni 2019 van 12.00 uur tot 14.00 uur: Doel van de reis (locatie nader te bepalen)
– Zondag 14 juli 2019 van 18.00 uur tot 20.00 uur: Barbecue en praktische zaken (locatie nader te bepalen)
– Zaterdag 20 juli 2019 tot en met zondag 28 juli 2019: Reis naar Taizé
– Zaterdag 7 september 2019 van 18.00 uur tot 20.00 uur: Reünie (locatie nader te bepalen)
Met uitzondering van de barbecue is het bij elke bijeenkomst de bedoeling dat iedereen iets te eten mee neemt om met elkaar te delen.
We hopen natuurlijk dat je bij elke bijeenkomst aanwezig bent, maar ook als dat niet lukt, ben je van harte welkom om mee te gaan naar Taizé.

Vragen?
Wil je meer weten over het verblijf in Taizé, bekijk dan deze video: Taizé 2019. Heb je verder nog vragen, neem dan contact op met Lucas Schoen, via taize@pgz-zaandam.nl of bel 06 45427420.

Voor velen is een reis naar Taizé een ervaring die zij zich jarenlang nog dagelijks herinneren. Hopelijk zien we je bij de bijeenkomsten!

Iris Heijnen
Lucas Schoen