Filmtip: Speciale Vlucht

De film Speciale vlucht wordt op zondag 10 februari 2013 om 14:15 vertoond in de Fabriek te Zaandam op verzoek van Amnesty Zaanstreek. Centraal staat de band tussen personeel en asielzoekers in een detentiecentrum in Zwitserland.

De film is opgenomen in het land met de strengste immigratiewetten, Zwitserland. Het speelt zich af in het detentiecentrum Frambois bij Genève. Uitgeprocedeerde asielzoekers en illegale immigranten wachten hier op hun uitzetting. Zonder dat er sprake is van en proces, wachten zij hier tot wel twee jaar lang. Hun wanhoop heeft een naam: Special Flight. De spanning is om te snijden.In het centrum ontstaat geleidelijk een band tussen het personeel en de asielzoekers, dankzij de manier waarop het personeel met hen omgaat.

Na de film

In aansluiting op de film wordt een korte video vertoond van Ben Somsen over de laatste Wake die half september bij de bajesboten in Zaandam is gehouden.

Susan Schutjes van het landelijke Amnesty gaat na de film met ons in gesprek over de vreemdelingenopvang in Nederland. De film op 10 februari begint om 14:15 uur in de Fabriek, Jan Sijbrandssteeg, Zaandam. De speciale toegangsprijs is slechts 5 euro.

 

About Bert Boer
Dit artikel is geschreven door Bert Boer die zich een betrokken lid voelt van de PGZ. Hij is voorzitter van de werkgroep Communicatie van onze gemeente. Daarnaast is hij maatschappelijk actief bij Amnesty Zaanstreek, SNAZ, Kerk en Vrede en de Global Greens.

Categorieën: Activiteiten | Tags: , , | Geplaatst op 4 februari 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856