Filmnacht 2012 : Noorderkerk

17 februari om 20:00 was het zover, de avond waar we zolang naar hadden uitgekeken. De filmnacht ging van start. De twee zalen waren net op tijd klaar, ik zag de popcorn machine met popcorn staan en de kerk was omgetoverd tot bioscoop. Gespannen keek ik naar de rode loper of ik er al jongeren overheen zag lopen. En ja hoor… de jongeren kwamen, ze zagen, ze aten, legde contact en vertrokken erg vroeg in de morgen weer naar huis. Rond 08:00 de volgende dag was het net of er geen geweldige filmnacht was geweest.

Toen de filmnacht begon had ik niet kunnen bedenken dat ik zo laat weer thuis zou zijn. Het was mijn eerste filmnacht, zoals velen dingen hier in Zaandam als jongerenwerker de eerste keer zijn, 09:00 was ik weer veilig thuis. Dit was op zich al een hele ervaring.

We mochten rond de 40 a 50 jongeren ontvangen in onze kerk. In korte tijd hadden we de kerk omgetoverd tot bioscoop. In twee zalen draaiden we films. Zaal 1 ‘The Lord of the Rings’ en zaal 2 films als ‘To save a life’ en ‘Bruce almighty’. We hadden chips, frisdrank en de popcorn machine kon je van ver af ruiken. Vooral dit was erg populair bij de jongeren.

Tevens hebben we contact mogen leggen met een groep jongeren uit de wijk en hebben we ontmoetingen gehad met jongeren uit de verschillende kerken die bij elkaar kwamen. Ook hebben we aan de jongeren bekend gemaakt dat we een pandje hebben weten te bemachtigen en vanuit dat pandje nieuwe activiteiten zullen organiseren. Ook hebben de jongeren nagedacht over een naam voor het nieuwe pandje van YfC Zaandam.

Al met al was het een geslaagde avond, met veel films, geklets, popcorn en slaperige ogen.

Martijn Ouwerkerk.

About Martijn Ouwerkerk
Martijn Ouwerkerk, voor 20 uur in de week missionair jongerenwerker in de Protestantse gemeente Zaandam. Getrouwd en woonachtend in Leiden. Passie voor Jezus en jongeren. Zijn visie is geloven weer interessant te maken voor jeugd en jongeren en deze jongeren een plek te geven in de kerk.

Categorieën: 15 jaar en ouder, Jeugd, Nieuws | Tags: , , | Geplaatst op 22 februari 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856