Favoriete Bijbeltekst van Neeltje Waagmeester

Neeltje Waagmeester met dochter Nienke

Gemeenteleden vertellen in ‘De favoriete Bijbeltekst van..’ over hun favoriete Bijbelpassage en leggen uit waarom juist deze passage veel voor hen betekent. Kitty Prins-Hoeksema gaf het stokje door aan Neeltje Waagmeester.

Mijn favoriete Bijbeltekst is de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan, Lucas 10, vers 25-37. Het maakte als kind enorme indruk op me en heeft mijn leven deels gevormd. Het leerde mij dat het belangrijk is wat iemand doet, niet wat of wie iemand is.

‘Het boeit mij niet’
Status, lovende kritieken, negatieve pers, arrogantie, uiterlijk vertoon, het boeit mij niet. De grootste bejubelde superster kan een hele nare, zure man zijn en de ogenschijnlijk simpele mevrouw achter de kassa een inspirerend persoon met levenslessen waar je wat aan hebt.

Ze preken het een, maar doen het ander.

Hulp uit onverwachte hoek
De mensen waar je het van verwacht had, de priester en de Leviet, lieten het slachtoffer keihard links liggen. Ze preken het een, maar doen het ander. En degene waar je het niet van verwacht had, de Samaritaan, bekommerde zich op hartverwarmende wijze om het slachtoffer. Het verbaasde me ooit, maar inmiddels weet ik dat het zo is. Hulp komt vaak uit onverwachte hoek. En als je het even niet ziet zitten is daar ineens een opmerking van iemand waar je het niet van verwacht had, maar die je er toch doorheen sleept.

Praat eens met die ander
Oordeel niet enkel op basis van wat je van verre hoort en ziet. Praat eens met en luister eens naar de persoon die op het eerste gezicht niet in je straatje lijkt te passen. Het levert vaak de meest prachtige, verrijkende gesprekken op.

Ik geef mijn stokje door aan iemand die dominee is en in mijn ogen veel goed doet: dominee Sjaak Visser.

Hier vindt u een overzicht van alle favoriete Bijbelteksten.

Categorieën: Favoriete Bijbelteksten, Nieuws | Tags: , , , , | Geplaatst op 27 november 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856