Favoriete Bijbeltekst van dominee Sjaak Visser

Ds. Sjaak Visser

Gemeenteleden vertellen in ‘De favoriete Bijbeltekst van..’ over hun favoriete Bijbelpassage en leggen uit waarom juist deze passage veel voor hen betekent. Neeltje Waagmeester gaf het stokje door aan dominee Sjaak Visser.

‘God laat alle dingen medewerken ten goede’
Er is een tekst die ik zelfs een tijdje als openingstekst op mijn mobiel heb gezet. Het was in een tijd dat ik in een heel ingewikkelde situatie zat. Het gaat om de Bijbeltekst ‘God doet alle dingen medewerken ten goede, voor hen die Hem liefhebben ‘(zie Romeinen 8 vers 28). Het staat aan het slot van een gedeelte waar het gaat over de schepping die in barensnood is, en de schepping die zucht (vs. 22),. En juist in de context staat dat ‘God alle dingen doet medewerken te goede’. Het herinnert aan het slot van het Jozefverhaal, waar Jozef tegen zijn broers zegt ‘jullie hebben het wel ten kwade gedacht, maar God heeft het ten goede gedacht’ (Genesis 50 vers 20).

Het kwaad heeft nooit het laatste woord
Wat belangrijk is is om de tekst wel goed te lezen. Er staat niet dat alles wat er gebeurt goed is. Er gebeuren/overkomen ons slechte dingen. Er staat ook niet dat God alles doet, dat alles wat ons overkomt bij God vandaan komt. Het kwaad kan toch niet bij God vandaan komen. Wat er staat is dat God alle dingen laat medewerken ten goede. Het kwaad heeft bij God, en daarom ook bij de gelovige, nooit het laatste woord. God is er ook nog, en God is zo machtig dat Hij alles wat ons overkomt ten goede kan keren.

Almacht van God
Het is mijn overtuiging dat alleen dit met de almacht van God verbonden kan worden. De almacht van God heeft niet te maken met dat Hij alles kan, want dat kan Hij niet in onze wereld (er gebeuren ook dingen die Hij niet wil, God wil bijvoorbeeld niet dat we zondigen).God is almachtig omdat Hij alles goed kan maken. Dat is iets waarop we mogen hopen, het gaat boven ons verstand uit, en we zien het lang niet altijd en kunnen het ons soms ook niet voorstellen. Maar in het gedeelte staat ook dat hoop te maken heeft met dingen die we niet kunnen zien (Rom. 8 vers 24).

‘Iets daarvan heb ik ervaren’
In een moeilijke periode van mijn leven heeft deze tekst me geholpen om te blijven hopen en geloven dat het God nooit uit handen zou vallen, wat er ook gebeurde. Hij kon en zou het goed maken. En iets daarvan heb ik al ervaren.

Sjaak Visser geeft het stokje door aan Wim Reijling

Hier vindt u een overzicht van alle favoriete Bijbelteksten.

Categorieën: Favoriete Bijbelteksten, Nieuws | Tags: , , , , | Geplaatst op 20 december 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856