Even voorstellen aan initiatiefneemster Santiago

‘Het lijkt soms alsof je verdacht bent als je zegt gelovig te zijn’  

Santiago de Musical: Liefdevol uitgevoerd tijdens het Valentijnsweekend op 13 en 14 februari. Verbindend project dat wordt vormgegeven door mensen uit twintig Zaanse  geloofsgenootschappen. Op initiatief van Mirjam Sloots, predikante van de Protestantse Kerk in Zaandijk (De Ontmoeting). Wie is toch die vrouw die in 2012 meer dan 1000 mensen op de been bracht tijdens de ‘ZKTT’? Even voorstellen.

Organisator, bruisend van energie, moeder van drie opgroeiende zoons, regelmatig laagvliegend projectiel over de A7 tussen Zwaag en Koog aan de Zaan. Gezegend met een zalige schaterlach waarmee ze zelfs in de hardste steen barsten maakt. Creatief. Open minded. Altijd zoekend naar verbinding leggen tussen mensen. En – als het kan – verbinding tussen de mens en ‘meer’. Want dat is de missie van Mirjam Sloots als dominee. Wat? niet?

,,Ik heb niets met dat ‘herder en kudde’

,,Ik heb niets met dat ‘herder en kudde’ wat je vaak hoort als het gaat over een predikant. Ik hou niet van etiketten plakken op mensen. Helaas lijkt het soms alsof je verdacht bent als je zegt gelovig te zijn. Ik mag als dominee graag de grenzen verkennen van geloof en het op een eigentijdse manier vormgeven. Daar voel ik me toe ‘geroepen’. Maar dat is de bakker die elke dag vroeg zijn bed uit stapt om te bakken ook”, stelt Mirjam nuchter.

Santiago de Musical

,,Aan Santiago de Musical doen nu zo’n 150 mensen mee, maar dat aantal zal nog groeien. Het doel is een verbindend project in de vorm van een musical. Moslims, hindoestanen, christenen tot en met baha’i geven er samen vorm aan. Maar ook mensen die helemaal niet of iets er ‘tussenin’ geloven. Er wordt gezongen, gedanst, toneel gespeeld, gebouwd en kleding genaaid. Door samen iets neer te zetten slaagt de opzet ‘niet over je buurman praten maar met’. Los van deze diepere laag in het project wordt er heel veel gelachen! Iedereen krijgt inspiratie en groeit in zijn of haar rol.”

Positief signaal

De initiatiefneemster werd geïnspireerd dit project juist nu uit te voeren na de aanslagen op Charlie Hebdo. ,,Wat er recent weer gebeurde in Parijs maakt duidelijk dat dit project hard nodig is om mensen van goede wil met elkaar te verbinden. Een positief signaal tegen de verharding in onze samenleving”, stelt Mirjam Sloots.

 

Tekst: Dirk Karten/DK Media

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 27 januari 2016

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856