Een week matigen, durf jij het aan?

Samen matigen

Een week lang jezelf los maken van bepaalde verleidingen/verslavingen. Durf jij het aan in de Stille Week voor Pasen? Doe met ons mee!

Het ontstaan
Donderdagavond 28 februari vond in de Noorderkerk rondom het thema ‘Geestelijk Fit’ een leerhuis plaats over de deugd matigheid. Bij matigheid blijf je genoegens en verlokkingen de baas in plaats van er slaaf van te worden. Elke aanwezige bleek wel iets te hebben waarin hij of zij zich soms te buiten ging. Uiteraard werd ‘snoepen’ en ‘eten’ veel genoemd, maar ook ‘impulsieve aankopen’ en ‘spelletjes spelen’ kwamen ter sprake.

Zingeving, bezinning
Al pratend ontstond het idee om onszelf een week lang op de proef te stellen, om onszelf te oefenen, om zelf te matigen. En te kijken wat voor effect het op ons heeft. Het doel is zingeving, bezinning en stilstaan bij de tijd die komen gaat: Pasen.

Een week zonder…
Het is aan een ieder zelf te besluiten waarmee ze zichzelf op de proef willen stellen. Ik ben van plan om een week lang geen koffie te drinken, na het avondeten niet meer te snoepen en vanaf 18 uur geen internet te bekijken. Dat klinkt misschien makkelijk maar geloof me, voor mij is het een hele opgave. Anderen, zoals Agaath, Jolande en Anneke, denken nog na over de invulling van de week.

Stille Week, gematigde week
De week voor Pasen, in de Stille Week, onthouden we ons een week lang van bepaalde verleidingen. Een week lang matigen, op naar Pasen, een nieuw begin en een nieuwe ervaring rijker.

Doe mee!
We beginnen op maandag 25 maart en doen ons best om het tot en met zaterdag 30 maart vol te houden. Via onze Facebookpagina kun je aangeven of je zelf ook een week zal matigen. En mocht je dat durven en willen delen, op welke wijze.

Doe je met ons mee?

Met groeten, mede namens Sjaak, Agaath, Jolande, Marijke, Anneke en Jannie,

Neeltje
p.s. uiteraard is dit idee ontstaan met de 40 dagen vasten in gedachten. Wellicht dat we dat volgend jaar gaan proberen!
p.s.II: het evenement staat zowel op de PGZ-pagina van Facebook als in de PGZ-groep en in de Geestelijk Fit groep.

Categorieën: Activiteiten, Nieuws | Tags: , , , , | Geplaatst op 4 maart 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856