Een stagiair in de kerk

Kennismaken

Grote kans dat u binnenkort Kees-Jan Mulder tegen het lijf loopt. Hier leest u meer over hem en wat hij gaat doen.

Aan het slot van een predikantenopleiding is het de bedoeling dat iedere kandidaat stage loopt in een wijkgemeente. Die stage is opgedeeld in twee fasen. De eerste fase is parttime twee maanden pastorale training. Daarna is er een praktijkstage die 3 ½ maand duurt.

Nieuw in ons midden
De komende tijd zal in ons midden Kees-Jan Mulder aanwezig zijn. In september tot oktober zal hij een aantal gemeenteleden bezoeken en vanaf half augustus 2013 zal hij de praktijkstage bij ons doen. Hij heeft zich al voorgesteld in de kerkdienst van 26 augustus. Laten we hem een goede en leerzame tijd geven in onze gemeente. Hieronder vertelt hij iets over zichzelf.

Even voorstellen:

“Broeders en zusters,
De komende maanden kom ik als predikant in opleiding stage lopen bij u in de gemeente. Bij wijze van allereerste indruk stel ik mezelf hier kort voor.
Ik ben Kees-Jan Mulder, 25 jaar oud. Ik ben getrouwd met Hanske en woon in Amsterdam. Doordeweeks leer ik op de filmacademie voor regisseur, op de zaterdagen studeer ik theologie. In Amsterdam ben ik lid van de Jeruzalemkerk en betrokken bij Centrum Westerwijk, een jonge migrantenkerk waar nog niet zoveel vaststaat.

Ik heb zin om u te leren kennen, goed om nu de praktijk in te duiken van een gemeente die al zoveel langer bestaat; ik denk dat ik veel van u kan leren! Van dominee Visser hoorde ik al mooie dingen over u, ik zie er naar uit om u ook in het echt te leren kennen, samen gemeente te zijn en samen ook te zoeken naar wat God ons vandaag te zeggen heeft.
Tot snel,
Kees-Jan Mulder”
Kees-Jan Mulder

About Sjaak Visser
Sjaak Visser is predikant vanuit de Noorderkerkgemeente. Hij is getrouwd en vader van drie tieners. Zijn visie is om samen te ontdekken hoe het geloof kan inspireren voor het leven van alledag. Voor een kwart van zijn tijd is hij aangesteld om activiteiten voor jeugd en jongeren te organiseren in nauwe samenwerking met ds Birke Rapp, de predikant voor west Pieter van der Woel, en de algemeen jongerenwerker Martijn Ouwerkerk.

Categorieën: Nieuws, Van onze voorganger | Tags: , , , , | Geplaatst op 24 augustus 2012