Een bijzondere ervaring Taizé

Vorige week zondag was het dan zover om 4 uur ’s ochtends vertrokken we vanaf de Noorderkerk naar Taizé in Bourgondië. Na een reis van 12 uur kwamen we in Taizé aan.

Ieder had zo  zijn eigen verwachtingen van Taizé. De een dacht dat er alleen mensen in pijen rondliepen ,de ander dacht weer dat het eten ‘gaarkeuken kwaliteit ‘ zou zijn.  Sommigen kwamen al voor de vierde keer, terwijl er ook jongeren  voor de eerste keer heengingen.

Het algemene doel was het ontmoeten van mensen uit de hele wereld. En dat is ook gebeurd. We hebben veel mensen ontmoet uit allerlei landen. Zowel tijdens de gespreksgroepjes als in de rij wachtend voor het eten.

Enkele citaten van jongeren over hun Taizé ervaring:

Elianne ‘Ik vond de stilte mooi, jezelf leeg maken en nadenken

Bart ‘In het begin vond ik de stilte lekker , daarna duurde het te lang. Maar in het midden van de week kreeg ik weer een wow gevoel, van we zijn met 4000 man stil.  Ik vond dat ve,t dat dit tot me doordrong. ‘  En ‘ik vond het gaaf dat mensen uit Australie speciaal naar Taize  waren gekomen.’

Marjolein ‘ik was vooral op zoek om  rust te vinden. Mijn verwachtingen zijn van rust naar trust gegaan. Voornamelijk dus vertrouwen in jezelf.

Evert ‘Wat Het meeste indruk  op me heeft  gemaakt is, dat je meer gemeen hebt met elkaar dan je denkt.

Naast het ontmoeten van mensen waren er de diensten. Elke dienst werd er acht minuten stilte gehouden. In het begin duurde de stilte erg lang voor je gevoel, aldus  Evert en Bart, die beide voor het eerst mee waren.

Maar later veranderde die mening.  Later in de week lijkt de stilte korter te duren en geeft het kracht en een wow effect aldus Marjolein en Bart.

Het leven in Taizé brengt je terug naar eenvoud, dit was te merken aan het eten en aan de voorzieningen die er waren.

Elke dag zijn er drie diensten om 8.30 u. ,12.30 u en  20.30 u . De diensten bestaan uit liederen, die steeds herhaald worden.  Verder wordt er elke dienst een preek gehouden. En dus acht minuten stilte. Na de dienst  is er ontbijt. Daarna gingen we  uiteen in gespreksgroepjes, in de middag is er weer gespreksgroepje of je kunt werken. Dit werk varieert van eten uitdelen tot schoonmaken van de wc’s.  Na dit werk of gesprekgroepje is er weer een dienst. Nadat het laatste liedje is gezongen in de dienst is er middag eten.  Tot 18;00 heb je de tijd voor jezelf. Tot slot is na het eten om 18:00 de avond dienst.

Al met al was het een week om nooit te vergeten.

 

Categorieën: Blog, Nieuws | Tags: , | Geplaatst op 24 juli 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

4 Reacties

 1. door Steven vd Vegt

  Op 25 juli 2012

  Bedankt voor deze leuke week

 2. door Neeltje

  Op 25 juli 2012

  Dank je wel voor dit informatieve en leuke verslag Roselien! Met 4000 mensen stil zijn, al die gedachten, wensen, gedachten en gebeden, het lijkt me heel bijzonder daar deelgenoot van te zijn.

  Welkom terug!

  Groetjes,
  Neeltje

 3. door Herman Boutsma

  Op 25 juli 2012

  Een leuk en helder verslag. Geeft een mooi inzicht in het reilen en zeilen aldaar.

 4. door Bert Boer

  Op 25 juli 2012

  Fantastisch dat het zo positief ervaren is. Taizé maakt altijd veel indruk op je. Ik ben er een paar keer geweest, maar kon het nooit een hele week volhouden. Meestal ging ik van dinsdag tot donderdag de bergen in, waarna ik met veel genoegen weer deelnam aan de mooie slotviering op vrijdag.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856