Ds. Pieter van der Woel

Hallo, ik ben Pieter van der Woel, dominee van West, en getrouwd met Talitha. Sinds maart 2011 woont David bij ons, en sinds 2013 Natan!

Geboren ben ik in Zierikzee in ’75 en in Goes heb ik de middelbare school gevolgd en gezongen bij de Zeeuwse Koorschool. In mijn studietijd in Kampen heb ik me veel bezig gehouden met kastenbouw, instrumentenbouw, muziek (musicologie) en het Oude Testament.

Momenteel bereid ik in mijn studietijd een promotie voor over liederen van Gabriël Fauré, ‘Het lied van Eva’.

Muziek
Samen met Talitha maak ik ook graag muziek. Zij kan me begeleiden, of we spelen vierhandig. Zo zongen we afgelopen zomer bij een bruiloft in de Rheingau ‘Lord you have my heart’:

Lord you have my heart

Het is een favoriete opname voor mij omdat we onversterkt in de kerk daar zongen. Akoestisch vind ik het maken van muziek namelijk heel interessant. Dat heeft een beetje te maken met de sfeer in de kerk die akoestisch-naturel vaak ook ‘intiem’ maakt.

BWV 208 4handig

Van het werken in de kerk kan ik niet zoveel laten zien, dat gebeurt in gesprek met mensen. Mijn doel is wel mensen ook zich uit te laten spreken hoe zij zich willen laten zien in het werk van God, en dan in de manier waarop ieder op zijn eigen wijze kan deelnemen. We hebben in mijn vorige gemeente het koffertjes project gestart dat je in de links hieronder kunt inzien :
http://www.pkndinteloord.nl

Voor het contact maken met mensen in en om de kerk organiseer ik graag mede workshops. Onder andere voor glas-in-lood heb je weinig gereedschappen nodig, en dat maakt het toepasbaar in de kerkgebouwen zelf.
Ook help ik graag andere cursusleiders om hun ‘kunde’ in de kerk om te zetten naar een cursus voor jong en oud. Zo hebben we afgelopen najaar 15 deelnemers audioversterkers laten bouwen.

Door het jaar heen hebben we uiteenlopende diensten en activiteiten, zie daarvoor verder op de website.

NHBuurten met de aflevering over de Bullekerk

Categorieën: Predikanten | Tags: | Geplaatst op 25 november 2011

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856