Drie dopelingen, één nieuwe traditie

Drie kindjes werden op 19 januari gedoopt in de Noorderkerk. Achteraf gezien gaven twee vaders aan dat het voor hun kindje best laat was. Hoezo? U leest het hier.

Het Oostzijderkerkkoor, Greet Ballintijn op orgel en piano, zang van Naomi Visser. De doopdienst van maar liefst drie kindjes was een dienst die de vele gezichten van de kerk toonde! En een dienst die een nieuwe traditie inluidde: dominee Sjaak Visser introduceerde de dooprol. In de dooprol zullen voortaan alle namen van binnen de PGZ gedoopte kindjes geschreven worden.

Spetteren met doopwater

Na de preek, waarin dominee Visser sprak over ‘Eer uw vader en uw moeder’, was het tijd voor het ‘moment suprême’. Van de tientallen kinderen die rondom het doopvont stonden mochten er een paar het doopvont met water vullen. Iets dat leidde tot grote hilariteit: toen een jongetje beweerde dat hij spetters voelde, spetterde Sjaak Visser alle kindjes nat met het doopwater. Dat hadden de kinderen duidelijk niet verwacht en er werd dan ook hard gelachen.

Welkom Boaz, Noortje en David

In deze heerlijke,uitermate ontspannen sfeer werden Boaz Cornelis Johannes de Boer (zeven weken oud, zoon van Corné en Hanna), Noortje Simone de Ridder (vier maanden, dochter van Martijn en Neeltje) en David Johannes Kamphuis (een half jaar, zoon van Ralph en Lara) gedoopt. Na het uitspreken van de geloften, waarbij de ouders met een volmondig ‘ja, dat willen wij’ o.a. beloofden hun kind ‘voor te gaan op de weg die de Heer ons heeft gebaand’ en het ‘Ja, dat wil ik’ van Gerrit de Ridder die optrad als doopgetuige van dopeling Noortje Simone, werden de kindjes door de gehele gemeente verwelkomt: ‘Welkom, kind van God, welkom in de kerk van Christus, wereldwijd en in ons midden’.

Zoete kindjes

De dopelingen waren opvallend zoet! Om de beurt vielen ze even in slaap, om vervolgens weer vrolijk wakker te worden.

Bij nader inzien

Na de felicitaties keken de ouders van de dopelingen terug op een hartverwarmende, open, bijzondere dienst. De vaders van David en Noortje kwamen er achter dat het misschien toch handiger was geweest om hun kindje, net als Boaz, met een aantal weken te laten dopen. Beide heren hadden namelijk geen gevoel meer in de arm waarin ze hun kindje bijna een uur hadden gedragen!

Categorieën: Blog | Tags: , , | Geplaatst op 25 januari 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Herman

    Op 26 januari 2014

    Leuk beschreven, Neeltje. Prima reclame. Hoop dat een hoop mensen dit lezen.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856