Doop: Gods liefde en genade

In de serie Christelijke Symbolen komt steeds een ander symbool aan bod. Dit keer is dat de doop.

De doop staat symbool voor Gods liefde en genade.

In onze kerk laten ouders hun kinderen dopen, maar ook volwassenen kunnen gedoopt worden. Gods liefde en genade is voor iedereen, Christus heeft geleden, is gestorven en opgestaan voor iedereen. De doop wordt ook wel gezien als afwassing van je zonden, als een begrafenis van je oude leven en de start van een nieuw leven.

Een bijzondere gebeurtenis

Voor zowel ouders die hun kind laten dopen als voor volwassen die zich laten dopen is de doop een bijzondere gebeurtenis. Zelf heb ik geen herinneringen aan mijn doop, ik was nog maar drie weken oud. De woorden die mijn moeder schreef in het fotoalbum draag ik nog steeds mee.

…nu ben je bij de gemeente van God ingelijfd. We hopen dat je dat je hele leven zult onthouden en dat je met je moeilijkheden naar je Vader in de hemel zult gaan…..

Het klinkt nu wat ouderwets, maar deze woorden gelden voor mij nog steeds.  Gods liefde en genade is voor iedereen.

Voor meer symbolen, klik hier.

About Ellis
Altijd actief in de PGZ en nu vooral als lid van de webredactie, vanuit die functie plaats ik artikelen voor anderen. Zo af en toe plaats ik een artikel op persoonlijke titel, gewoon als meelevend gemeentelid. Reacties zijn van harte welkom.

Categorieën: Nieuws, Overdenkingen, Symboliek in de kerk | Tags: , | Geplaatst op 23 januari 2013