Dominee Birke Rapp bevestigd

Op zondagmiddag 25 augustus 2013 werd Ds. Birke Rapp bevestigd als predikant in de Noorderkerk. Voor diegenen die er niet bij konden zijn een kort verslag en mooie foto’s.

De protestantse gemeente Zaandam is vandaag een predikant rijker. Birke Rapp is tijdens een viering door Ds. Sjaak Visser bevestigd als predikant voor de Protestantse Gemeente Zaandam. Zij zal pastoraal vooral werkzaam zijn in wijk Oost en veel van haar werktijd zal zij inzetten voor de jeugd. Ds. Pieter van der Woel liet haar met weinig tekst en veel beeldmateriaal via een powerpointpresentatie alvast kennis maken met de jeugd.

Op reis

Na de bevestiging maakte Birke Rapp kennis met de jongere kinderen. Met de kinderen sprak zij over op reis gaan. Op reis gaan was het thema van de dienst. Tijdens de overdenking sprak zij over het reisdoel, de reis en de reisleider. Graag wil zij met de gemeente van Zaandam op reis gaan, zoeken naar wat God van ons vraagt en de wereld beter en mooier maken. Elke reis kent obstakels en dat zal in Zaandam niet anders zijn. Soms lijkt het doel in zicht en soms dwaal je af. Gelukkig is er een reisleider, God die ons meeneemt en die de weg wijst.

Vuur en wolken

De kinderen kwamen terug met een vuur- en wolkenkolom, die we kennen uit de verhalen van het Joodse volk die door de woestijn trok. Verder droegen ze een koffer, rugzak en heuptas en een stapel papier met wat zij met de nieuwe dominee willen doen: sporten, meer limonade en koekjes en mooie verhalen.

Na een mooie viering volgde nog een gezellige receptie, waarbij veel gesproken werd over de viering zelf en kennis gemaakt kon worden.

Foto’s: Meneer de Fotograaf Zaandam

About Webredactie Ellis van Atten