De Zaanse Passion

De Zaanse Passion – verbindend event voor de hele Zaanstreek
Zijn verhaal is ons verhaal geworden.

Waarom zou je helemaal naar Leeuwarden afreizen voor de landelijke uitvoering als je De Passion op 11 april live in Koog en Zaandijk kunt meemaken? Het oeroude verhaal wordt op muzikale en eigentijdse wijze verteld vanuit De Ontmoeting, inclusief rondgang met levensgroot verlicht kruis en inspirerend straattheater. En het mooiste is: iedereen kan meedoen.
Mirjam Sloots is dominee van De Ontmoeting in Zaandijk, de kerk die in samenwerking met de Stichting Samenwerkende Projecten Zaanstreek De Zaanse Passion organiseert. Dit is een project voor iedereen, want alle mensen die wat voelen voor het bijzondere verhaal over vriendschap en hoop zijn welkom. We vertellen op inspirerende, verrassende wijze het verhaal van iemand die zijn “kop boven het maaiveld uitstak”.

Dat er vorig jaar 3,2 miljoen mensen naar de tv-uitvoering keken, vindt Mirjam Sloots het bewijs dat het verhaal van de lijdensweg van Jezus nog springlevend is. Zijn verhaal is ons verhaal geworden. Het is net zo herkenbaar en actueel als toen. Het gaat over leven en dood. Over afscheid nemen. De gevoelens van een moeder voor haar kind. Het is ook het verhaal van een groep vrienden waarvan er één een andere weg inslaat. En wat doe je als je vriend in de problemen raakt.

Coverband The Challenge uit West-Friesland speelt een belangrijke rol. Samen met de Zaanse cast spelen/zingen de muzikanten het verhaal waarbij Partyzaan voor professionele belichting zorgt. De scènes worden – net als op tv – door de verteller aan elkaar gepraat. Muziek vormt de prachtige drager van een verhaal dat 2000 jaar overbrugt. Dat doen we met bekende nummers van muzikanten als onder meer Coldplay, Trijntje Oosterhuis en Pink Floyd. Zo filmt Steven Geldof (bekend van zijn You Tubevlogs inspirerende Hutspot) vooraf een aantal scènes op locatie. Zoals het moment waarop Jezus en zijn gevolg in Jeruzalem aankomt of de Jonge Jezus die het vak van timmerman leert onder hoede van Jozef. De filmopnamen zijn tijdens de uitvoering op een levensgroot scherm in de kerk te zien.

Zaankanters spelen zelf een belangrijke rol in de uitvoering. Naast de bandleden doen circa dertig streekgenoten mee als acteur/zanger. Er zijn scènes waarbij wordt gezongen en/of (straat)toneel plaatsvindt. Aan de uitvoering doen ook “nieuwe Zaankanters” mee: Syrische vluchtelingen. Naast mensen met een christelijke overtuiging doen ook moslims mee. Een bewijs dat De Zaanse Passion al een echt verbindend project is geworden.

Voorafgaand aan de muzikale uitvoering zelf wordt er een rondgang gehouden met levensgroot verlicht kruis. We willen, net zoals bij de landelijke Passion, mensen de kans geven mee te lopen in deze rondgang. Die begint om 19.00 uur in Koog aan de Zaan en eindigt drie kwartier later in Zaandijk bij De Ontmoeting. Daar begint vervolgens het muzikale deel om 20.00 uur.
De Zaanse Passion is kosteloos bij te wonen. Ook de rondgang. Het mooiste is dat je op 11 april Zijn verhaal in je eigen stad kunt meebeleven.

Meer weten? Kijk dan op: www.deontmoetingzaandijk.nl
Bel of app naar Mirjam Sloots, 06 – 3177 828

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 10 april 2017

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Henk Brunt

    Op 14 april 2017

    Tineke en ik hebben meegelopen als kruisdragers en nadien de opvoering in de kerk beleefd samen met dochter en kleinzoon. Een indrukwekkende ervaring en een schitterende vertolking.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856