De toekomst van onze kerk

Noorderkerk Zaandam

Onze kerk houdt een gemeenteavond op  18 oktober over de toekomst van onze kerk. U bent op 18 oktober van harte welkom om hierover te praten.

Dr. René de Reuver heeft zijn kerk in de afgelopen jaren omgevormd tot een gemeente met verschillende verschijningsvormen

Dr. René de Reuver van de Marcuskerk in Den Haag heeft veel praktijk ervaring met andere vormen van kerk-zijn. Zijn Marcus-gemeente is in de afgelopen jaren omgevormd tot een gemeente met verschillende verschijningsvormen. Trouwe kerkgangers, jeugd- en buurtwerk, jongeren van 18 tot 30 jaar: zij hebben hun eigen samenkomsten en activiteiten, die onderling nauw zijn verbonden. Dit alles is nu onderbouwd met een onderzoek naar missionaire gemeentes. De kerk van Carthago in de derde eeuw, de Anglicaanse kerk aan het eind van de twintigste eeuw en de PKN van Zeewolde in deze jaren.

Dr. René de Reuver gaat met ons in gesprek

Wij zijn bijzonder verheugd dat hij ons hierover komt vertellen en met ons in gesprek wil gaan. Het sluit aan bij onze Visie en het Beleidsplan Dienen en Verbinden. Zowel in de wijkkerkenraden als in drie werkgroepjes van de A.K. wordt het uitgewerkt. Laten we, zo mogelijk via een panel, onze ideeën en plannen aan hem voorleggen. Zodat we een concrete discussie krijgen hoe we hier in Zaandam kerk kunnen zijn in de komende jaren. Dat is niet noodzakelijk omdat de kerk als instituut afkalft en gered moet worden, volgens de Reuver. Maar omdat we geroepen zijn om anders verder te gaan vanwege onze missionaire gestalte en roeping aan alle mensen en volken. Een missionaire kerk in een dynamische samenleving.

Boek Anders Verder

Dr. René de Reuver zijn boek “Anders Verder” – uitgeverij Ark Media – heeft veel enthousiaste reacties opgeroepen en is verkrijgbaar in de boekhandel of op de gemeenteavond.

Wanneer?

Op 18 oktober om 20:00 uur in de Noorderkerk. We vertrouwen op een grote opkomst.

Bert Boer

About Bert Boer
Dit artikel is geschreven door Bert Boer die zich een betrokken lid voelt van de PGZ. Hij is voorzitter van de werkgroep Communicatie van onze gemeente. Daarnaast is hij maatschappelijk actief bij Amnesty Zaanstreek, SNAZ, Kerk en Vrede en de Global Greens.

Categorieën: Nieuws, Onze Gemeente | Tags: , , , | Geplaatst op 10 oktober 2012