De toekomst van de kerk

Samenwerken

De kerk loopt terug en vergrijst. Hoe kunnen we een open gemeenschap zijn, waar mensen zich weer vertrouwd en thuis voelen? We moeten aan het werk!

In 2011 heeft een commissie hard gewerkt aan een beleidsplan voor de Protestantse kerk van Zaandam voor de komende jaren. Dat is hard nodig. De kerk loopt terug en vergrijst. Hoe kunnen we een open gemeenschap zijn, waar mensen zich weer vertrouwd en thuis voelen? Wat je achtergrond ook is.

Moeite met instituut kerk
Velen hebben moeite met het instituut van de kerk. Nu is het destijds ook niet als een instituut begonnen, maar als een Jezusbeweging. Een beweging die een extra impuls kreeg met Pinksteren, toen de Heilige Geest werd uitgestort. Misschien moeten we terug naar die bron. Is het tijd voor een herstart.

Rapport Dienen en Verbinden
Met het rapport Dienen en Verbinden geeft de commissie Ootjers geen eindplaatje. In tegendeel, we worden aan het werk gezet. Veel wordt gesignaleerd, veel vragen worden gesteld. Maar de richting, de oplossingen moeten we zelf in de komende tijd benoemen.

Neem daarom kennis van dit belangrijke beleidsplan dat samen met de landelijke visie “De hartslag van het leven” (website PKN) aan de gemeente is gepresenteerd. En doe en denk mee!

Hier vindt u de volledige tekst: Rapport dienen en verbinden

Categorieën: Nieuws, Onze Gemeente | Tags: , , , | Geplaatst op 18 augustus 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856