De toekomst van de kerk

Samenwerken

De kerk loopt terug en vergrijst. Hoe kunnen we een open gemeenschap zijn, waar mensen zich weer vertrouwd en thuis voelen? We moeten aan het werk!

In 2011 heeft een commissie hard gewerkt aan een beleidsplan voor de Protestantse kerk van Zaandam voor de komende jaren. Dat is hard nodig. De kerk loopt terug en vergrijst. Hoe kunnen we een open gemeenschap zijn, waar mensen zich weer vertrouwd en thuis voelen? Wat je achtergrond ook is.

Moeite met instituut kerk
Velen hebben moeite met het instituut van de kerk. Nu is het destijds ook niet als een instituut begonnen, maar als een Jezusbeweging. Een beweging die een extra impuls kreeg met Pinksteren, toen de Heilige Geest werd uitgestort. Misschien moeten we terug naar die bron. Is het tijd voor een herstart.

Rapport Dienen en Verbinden
Met het rapport Dienen en Verbinden geeft de commissie Ootjers geen eindplaatje. In tegendeel, we worden aan het werk gezet. Veel wordt gesignaleerd, veel vragen worden gesteld. Maar de richting, de oplossingen moeten we zelf in de komende tijd benoemen.

Neem daarom kennis van dit belangrijke beleidsplan dat samen met de landelijke visie “De hartslag van het leven” (website PKN) aan de gemeente is gepresenteerd. En doe en denk mee!

Hier vindt u de volledige tekst: Rapport dienen en verbinden

About Bert Boer
Dit artikel is geschreven door Bert Boer die zich een betrokken lid voelt van de PGZ. Hij is voorzitter van de werkgroep Communicatie van onze gemeente. Daarnaast is hij maatschappelijk actief bij Amnesty Zaanstreek, SNAZ, Kerk en Vrede en de Global Greens.

Categorieën: Nieuws, Onze Gemeente | Tags: , , , | Geplaatst op 18 augustus 2012