De passie van Martijn

martijn

 Maak kennis met onze vaste blogger Martijn Ouwerkerk, jongerenwerker en verzamelaar van schatten.

Ik kan jullie als eerste weblog mooie verhalen vertellen over de Youth Alpha waar we mee bezig zijn, de geweldige sportweek ‘Sonrise’ van Athletes in Action die we in de zomer gaan doen en al het andere werk waar ik mee bezig ben, maar ik wil jullie een ander verhaal vertellen. Ik wil jullie graag een stukje van mezelf laten zien, waarom ik zo gepassioneerd ben voor dit werk.

 

 

Toen Hij aan het kruis hing dacht hij aan mij

Jezus stierf  om onze zonden op zich te nemen
Ik doe dit werk, omdat God mij een hart heeft gegeven voor jongeren. Ik doe dit, omdat God zo ontzettend gepassioneerd is over mij, dat Hij zelfs zijn zoon Jezus voor mij naar de aarde heeft gestuurd om voor mijn zonde te sterven. Toen Hij aan het kruis hing dacht hij aan mij, die Passie wil ik uitdelen aan de jongeren om mij heen, want hij dacht niet alleen aan mij, hij dacht aan iedereen persoonlijk, ook aan u.

‘God sprak tot mij’
Dan nog kan de vraag in mij opkomen, waarom doe ik dit werk? Als ik hier aan denk moet ik denken aan een aantal jaar geleden waarin God tot mij sprak door de Bijbel. Ik las in een willekeurig blad, die ik pakte bij het wachten in een ziekenhuis een interview van Paul Verhoeven. Bekend als de meest succesvolle Nederlandse regisseur in de wereld. Paul beschreef dat hij gefascineerd is door het heelal en de grootsheid daarvan, hij beschrijft hoe groot het heelal wel niet is, met al zijn sterren en planeten en hoe klein wij dan wel niet moeten zijn. Hij stelt zich vervolgens de vraag: ‘is het allemaal zinloos wat we hier op aarde doen? Hij vervolgt: ‘we zijn te vergelijken met een mierenhoop, de hele dag bezig, vol ambitie, maar waarmee?’ Tenslotte zegt hij: ‘wat blijft er over na 1000 jaar of over 50.000 jaar? Dan herinnert niemand zich deze wereld meer en zeker mijn werk niet’! Ik zou er zelf graag aan toe willen voegen: ‘alleen het werk van Jezus wordt al meer dan 2000 jaar herdacht’. Dit zal nooit vergaan.

Mattheus
Op dat moment dat ik dat las, bracht God mij Mattheus 6: 19 en 20 in mijn hoofd waarin staat: Verzamel geen schatten voor u op de aarde, waar mot en roest ze verderven, en waar dieven inbreken en stelen; maar verzamel schatten voor u in de hemel, waar geen mot of roest ze verderft, en waar dieven niet inbreken of stelen.

Materiële schatten vergaan
Dit moment heeft een belangrijke rol gespeeld in het werk wat ik nu doe en de plaats waar ik nu sta, hier in Zaandam, bij jullie in de protestantse gemeente. Alles wat we hier op aarde voor onszelf verzamelen, alle materiële schatten, zullen ooit vergaan, zelfs het werk van Mozart zullen mensen na tienduizenden jaren niet meer naar luisteren. Al het werk wat we doen voor Gods Koninkrijk zal bewaard worden voor in de eeuwigheid.

Mijn keuze
Ik heb ooit de keuze gemaakt om alleen die schatten te verzamelen. Deze keuze moet ik elke dag maken en dit is moeilijk. Alleen ik weet, dat dit leven mij een doel geeft, dit geeft mij leven richting. Dit leven wil ik doorgeven. Wij, de gemeente van Christus, zijn geen mierenhoop, die zinloos bezig zijn. In tegendeel, God heeft voor een ieder van ons een bestemming, een doel, een plan voor ons bestaan. Zo sta ik nu hier als missionair jongerenwerker in deze gemeente.

Blessings,

Martijn Ouwerkerk.

Categorieën: Blog | Tags: , , | Geplaatst op 13 april 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856