De Oecumenische eetgroep zoekt vrijwilligers

Het wordt een beetje penibel langzamerhand: de kookgroep wordt zodanig uitgedund, dat het erop gaat lijken dat de maaltijden hun einde naderen: dat zou toch heel jammer zijn! Wij zoeken naarstig naar opvolgers van deze bevlogen mensen, die recht hebben op hun rust, na zoveel jaren trouwe dienst.

De maaltijd van woensdag 11 maart is de één-na-laatste van dit seizoen. Wij hopen dat er een doorstart mogelijk blijkt in september, maar we rekenen hoe dan ook op een fijne maaltijd met elkaar, waarbij het saamhorigheidsgevoel minstens zo belangrijk is gebleken als de kookkunst van de groep.

Wat wordt er van een vrijwilliger gevraagd:
Wij verzorgen met 7 personen de maaltijden voor de oecumenische eetgroep, welke in de Basisschool de Loopplank plaats vindt. Altijd de 2e woensdag van de maand van september t/m april. Om een uur of vier zijn wij daar aanwezig en de mensen komen dan vanaf half zes binnendruppelen en om 6 uur beginnen we dan met de maaltijd.
Vergaderen doen we altijd een week voor die tijd en vaak heeft een ieder al iets bedacht. We overleggen, nadat we besloten hebben wat we gaan klaarmaken, wie wat koopt. We verdelen dat natuurlijk. Niet één persoon hoeft alles te kopen. De maaltijd bestaat altijd uit 3-gangen.
Wij zijn met 5 dames die koken en 2 heren die de tafels en de drankjes verzorgen. Bij binnenkomst krijgt men eerst een drankje aangeboden en later nog één bij het eten. Soms bereiden we thuis alvast iets, zoals soep of wat snijwerk.
Aan het begin wordt men welkom geheten en mocht er iets bijzonders zijn dan wordt dat gemeld en vaak sturen we dan een kaart rond om er uw naam op te zetten en deze kaart wordt dan bij b.v. de zieke persoon gebracht.
Na het eten is er een overdenking van ongeveer een kwartier, verzorgt door Maartje Hoogendoorn of Mada Gräfe en daarna is er koffie en kunt u nog wat napraten Tijdens de overdenking wordt er door de 5 dames opgeruimd, afgewassen en koffie gezet.
We hebben hier veel plezier in, maar graag zouden wij nieuwe dames en heren in onze groep willen verwelkomen, want er gaan enkele dames en heren stoppen i.v.m. ziekte en leeftijd.
Hopelijk heb ik u wat enthousiast gemaakt.

U kunt u aanmelden bij Wil Vellinga tel. 6160802 of Marian van Zaane tel. 6165609

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 28 februari 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856