De heilige Geest

Martijn Spreekt

 Martijn ouwerkerk doet verslag over het Youth Alpha weekend. Lees hoe de jongeren vervuld werden door de heilige geest.

Vervuld van de heilige geest

Efeze 1:13 ‘in Hem bent ook u, nadat u het Woord van de waarheid, namelijk het evangelie van uw zaligheid, gehoord hebt; in Hem bent u ook, toen u tot geloof kwam, verzegeld met de Heilige Geest van de belofte’. (HSV)

Youth Alpha weekend

Van 18 t/m 20 mei vond het Youth Alpha weekend plaats. Het is een geweldig weekend geweest!! Een weekend met veel lol, spelletjes, weinig slaap en serieuze gesprekken over boeiende onderwerpen. We verbleven in een jeugdhonk van de Evangelische gemeente ‘de morgenstond’, in het mooie stadje Delft. Vanuit het jeugdhonk hadden we zicht op de mooie grachten en zaten we op loopafstand van het centrum.

De Heilige Geest

Het centrale thema van het weekend was de Heilige Geest en het kruis van Jezus stond letterlijk en figuurlijk centraal tijdens het weekend. De zaterdag was de dag waarin het meeste onderwijs werd gegeven. ’s Ochtends spraken we over ‘wie de Heilige Geest is en ’s Middags hadden we onderwijs over ‘Wat doet de Heilige Geest en hoe wordt je vervuld met de Heilige Geest? Moeilijke onderwerpen, want voor velen is de Heilige Geest nog steeds de grote onbekende.

Het kruis

Een groot kruis vulde de ruimte waar we onderwijs kregen over de Heilige Geest. De sprekers namen hun plek in naast het kruis en de jongeren zaten met ze allen rondom. Wat een geweldig beeld, al deze jongeren aan de voet van het kruis, aan de voeten van Jezus en het werk wat Hij daar voor ons heeft gedaan. We hebben een uitnodiging gedaan om de liefde die Jezus voor ons heeft gehad aan het kruis aan te nemen en daarin te geloven, omdat zij door het geloof verzegeld zullen worden met de Heilige Geest (Efeze 1:13 HSV).

Vergeving

Wat we hoopten en nooit hadden durven dromen, deed God. God trok een grote groep jongeren naar zich toe en naar het kruis. Velen zeiden voor het eerst te geloven in Jezus. Vervolgens kreeg iedereen een post-it en een pen. Ieder mocht opschrijven waar ze vergeving voor wilde of wat ze wilde zeggen tegen God. De hele groep vond zijn weg naar het kruis, alle briefjes werden verzameld en God beloofde dat er vergeving is voor degene die geloven. Aan het eind van het weekend hebben we de briefjes verbrand.

God

Ik ben onder de indruk wat God aan het doen is onder deze jongeren. Velen die tot geloof komen in Jezus, velen die enthousiast raken over het geloof en een groep die weer geïnteresseerd begint te raken in de kerk. Allemaal verlangend naar meer van God en om God beter te leren kennen.

Een geweldige ervaring

We sloten het weekend af met een kerkdienst in ‘de Morgenstond’ in Delft. We hadden weinig slaap gehad en voor velen was dit te veel, anderen vonden het een geweldige ervaring. Al met al mochten we terug kijken op een geweldig weekend!

Martijn Ouwerkerk

 

 

 

 

 

Categorieën: 15 jaar en ouder, Activiteiten, Blog, Jeugd | Tags: , , | Geplaatst op 28 mei 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856