Country vanaf de kansel

Johnny Cash muziekdienst in Grote Kerk Westzaan.

Heeft de Grote Kerk Westzaan op 18 november ook echt klapdeuren? Bezoekers aan de Johnny Cash countrymuziekdienst gaan het beleven.

WESTZAAN – Het verhaal van ‘de verloren zoon’ is ook van toepassing op het leven van Johnny Cash. Hij was verslaafd, raakte aan de grond maar kwam door het geloof weer op het rechte pad. Bij zijn terugkeer in de maatschappij kreeg de countryzanger een betere ontvangst van zijn publiek dan hij durfde te verwachten, vertelt ds. Cornelis Visser. Onder dit thema wordt op zondag 18 november de gospel-countrydienst gehouden in de Grote Kerk Westzaan.

De uit 1740 stammende kerk is voor één keer respectvol omgetoverd tot gospelsaloon.
Het Zin In Pop (ZIP)-team begon in mei al met de voorbereidingen. Een maand later stond de Johnny Cash gospeldienst op de rails, stelt Cornelis Visser tevreden.

Herkenbare country én diepgang
Het leven en de muziek van de Amerikaanse countrylegende biedt genoeg ingrediënten om er zowel een pakkende muziekdienst van te maken als een met de nodige diepgang. Want los van herkenbare muzieknummers willen we in de donkere dagen voor kerst de bezoekers ook inhoudelijk een hart onder de riem steken.

Dat wordt mede gedaan door een parallel te trekken tussen wat zich afspeelde in het leven van Johnny Cash met zaken die aansluiten op eigen (levens)vragen. Die brug slaan we mede met (herkenbare) country-gospelmuziek. Wist je bijvoorbeeld dat Johnny Cash in 1973 zijn album The Gospel Road uitbracht?

Liveband Men in Black
Daarnaast is er live ondersteuning van de band Men in Black. Deze acht man sterke formatie neemt de bezoekers mee op muzikale reis waarbij cowboylaarzen en bijpassende hoed niet mogen ontbreken. Ik ga niet alles verklappen, maar bezoekers van de Grote Kerk worden in stijl ontvangen. We beraden ons nog of er een hoefsmid moet komen die de paarden van de bezoekers gaat beslaan…, lacht Cornelis.

Dus: wees welkom! Zet wel gepast de cowboyhoed af als je de (klap)deuren van de kerk binnenstapt en beleef gratis deze bijzondere muziekdienst bij kaarslicht.

De Grote Kerk Westzaan in te vinden aan de Torenstraat 1. Aanvang 17.00 uur, kerk open 16.00 uur.
Er is een collecte ten behoeve van de kerk en De Regenboog. De Regenboog zet zich in voor mensen die door dakloosheid, psychische klachten, drank- of drugsgebruik in de problemen zijn gekomen.

Meer weten?

predikant@pgwestzaan.nl of kijk op www.protestante-gemeente-westzaan.nl

 

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 30 september 2018

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856