Collecteren voor Birma

 Lees meer over het project dat in de maanden augustus, september en oktober 2013 ondersteund wordt door de ZWO.

‘Het Gouden Land’ wordt het wel genoemd, vanwege zijn vele gouden pagodes en tempels. Toch is Myanmar, het vroegere Birma, geen toeristenparadijs.

The Leprosy Mission International

De militaire dictatuur die het land sinds 1962 in zijn greep hield, heeft zijn sporen nagelaten in het economische en sociale leven. Sinds kort is er een burgerregime. Er zijn maar weinig internationale organisaties die toestemming krijgen om in dit gesloten land te werken.  Dankzij de jarenlange actieve betrokkenheid bij de bestrijding van lepra in Myanmar en het vertrouwen dat zij daarmee heeft opgebouwd, mag TMLI (The Leprosy Mission International) wel doorgaan met haar werk.

Wat wordt er gedaan?

In de maanden augustus, september en oktober ondersteunen we het werk van TMLI. In Myanmar hebben mensen die lichamelijk gehandicapt zijn, nauwelijks toegang tot onderwijs, zorg en werk. Toch is meer dan vijftig procent van hen in principe in staat om te werken en zouden ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Via TMLI kunnen gehandicapten vakonderwijs volgen of microkredieten krijgen om een eigen bedrijfje te beginnen. TMLI probeert ook werkplekken te creëren bij grotere bedrijven, werkplaatsen en markten en biedt daarnaast medische zorg. Kinderen met handicaps krijgen fysiotherapie en logopedie, zodat zij later meer kansen hebben om aan de slag te komen.

U kunt een bijdrage leveren via de ZWO collecten tijdens de kerkdiensten en/of u kunt een bijdrage overmaken op giro 9265258 t.n.v. ZWO-commissie Protestantse Gemeente te Zaandam o.v.v. Birma.

About ZWO
ZWO staat voor Zending, Wereldiakonaat en Ontwikkelingswerk. Vanuit de kerk zet de ZWO zich in voor de nood van mensen in binnen- en buitenland. De ZWO doet dit door voorlichting, toerusting en fondswerving. De ZWO is onderdeel van de diakonie.

Categorieën: Diaconie, ZWO | Tags: , | Geplaatst op 27 september 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856