Chagall in de Westzijderkerk

In de Westzijderkerk zijn vanaf 7 april 2013 prachtige litho’s van Chagall te bewonderen Actief kennismaken met het werk van Chagall kan ook tijdens workshops en kindernevendienst. De expositie is maar kort te bezichtigen, dus pak uw agenda erbij!

Chagall, de kunstenaar die we kennen van de kleurrijke en soms vreemde schilderijen waarop bruidsparen, vissen en koeien door de lucht lijken te vliegen, zou vast wel gecharmeerd zijn geweestvan de Zaanse Bullekerk. Op het schilderij over de vrouw die door een bul op de horens werd genomen zie je de vrouw namelijk ‘Chagallig’ hoog door de lucht vliegen. Hij zou ongetwijfeld nog veel meer kleur hebben aangebracht in het geheel, en had de echtgenoot misschien met haar mee laten vliegen en wellicht nog ergens een vioolspeler neergezet of een haan…

De kleur van de liefde

Marc Chagall (1887-1985) werd geboren in een chassidisch joods gezin, in een dorpje in Wit-Rusland. De inspiratie voor zijn werk kwam voor een groot deel uit zijn jeugd, uit het dorpsleven, de joodse cultuur en de verhalen uit de bijbel. Chagall had een heel eigen stijl: surrealistisch, vol kleur, liefde  en fantasie. Hij noemde zijn eigen werk ook wel ‘dromen’. Hij maakte de Russische revolutie en twee wereldoorlogen mee en woonde in veel verschillende landen.

In een interview vertelde hij: “Ondanks alle moeilijkheden in onze wereld heb ik de liefde waarmee ik opgegroeid ben in mijn binnenste nooit opgegeven, net zo min als de belofte die in de liefde voor de mens besloten ligt. In ons leven is er, net als op het palet van de schilder, maar één kleur die het leven en de kunst zin geeft: de kleur van de liefde.”

Actief met Chagall

Voor de synagoge van het Hadassah-ziekenhuis in Jeruzalem maakte Chagall twaalf prachtige gebrandschilderde ramen, gebaseerd op de zegen (en soms vloek) die Jacob uitsprak over zijn twaalfzonen. Van de eindontwerpen voor deze ramen zijn litho’s gemaakt, die van 7 tot en met 21 april inde Bullekerk te bezichtigen zijn. Op 14 april kunnen de kinderen hun eigen ’Chagall’ maken tijdens de kindernevendienst. Hun werk zal ook worden tentoongesteld. Gelijk met de tentoonstelling gaat ook de cursus glas in lood en brandschilderen van start, op 10 april om 20.00 uur in de Bullekerk.
Iedereen is welkom bij deze officiële opening, waarbij Pieter Zuidema van Chagall-galerie WUYT een video-lezing zal houden over de Hadassah-ramen, en een afbeelding van het Benjamin-raam zal overhandigen aan de deelnemers van de cursus.

Kort zichtbaar
U bent van harte uitgenodigd om de tentoonstelling te komen bekijken. Dat kan van 7 t/m 21 april na de kerkdienst op zondag, tijdens de opening op woensdag 10 april om 20.00 uur maar ook op donderdag 11 en 18 april van 11.00 tot 14.00 uur, en op zaterdag 13 april van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie en opgeven voor workshops bij Pieter van der Woel (p.woel@upcmail.nl)

Opgeven voor de speciale Chagall-kindernevendienst bij Kees van der Pol (kvanderpol@hetnet.nl). Er kunnen 15 kinderen meedoen!

Categorieën: 4-11 jaar, Activiteiten, Jeugd, Kindernevendienst, Workshops | Tags: , , , | Geplaatst op 8 april 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856