BUSTOCHT van dinsdag 4 september 2018

Jaarlijks organiseert de diaconie een bustocht voor gemeenteleden. Dit jaar gingen er 55 mensen mee in de bus, én op de boot. Een verslag en prachtige foto’s!

Het was bij tijds opstaan, want we moesten al vroeg bij Hellingman klaar staan voor het busreisje naar Leerdam. Het was droog, maar er hing toch een nevel boven de velden. Nadat de mensen bij Hellingman waren ingestapt ging de reis naar de Kiosk van Jan Smit, waar de medereizigers al stonden te wachten. Het instappen duurde daardoor niet lang en reden via de Peperstraat naar de Westzijde waar we al slalommend, vanwege allemaal wegopbrekingen, bij de Westzijderkerk arriveerden en de laatste groep zich in de bus kon installeren. Dit jaar was de opgave veel minder waardoor we slechts met één bus op pad gingen.
Eerst over de grote weg richting Weesp, maar vanaf daar reden we een toeristische route langs de Vecht en via Loenen langs de prachtige buitenhuizen. Omstreeks 10 uur kwamen we aan bij De Otter in Den Dolder. Een mooie locatie tussen het water. Op de tafels stond het gebak al klaar en de koffiekopjes werden snel gevuld. Na een klein uurtje vertrokken we weer en reden via mooie binnenweggetjes richting Leerdam. De chauffeur had echt mooie wegen uitgezocht, maar had regelmatig de pech dat de wegen waren opgebroken en moest een andere route worden gezocht.

De Parel van de Linge
Op tijd kwamen we aan in Leerdam, waar de Parel van de Linge al voor ons klaar lag. We scheepten in en toen de boot op stoom kwam kregen we een lekker kopje soep. Daarna kwam het buffet vanuit de grond naar boven en konden ons bord volladen met lekkere broodjes, krentenbrood en allerlei soorten vleeswaren en kaas. Aan tafel kregen we ook nog een kroket.
Nadat we voldaan waren liepen een aantal van ons de trap op naar het bovendek, waar de stoelen al klaar stonden. De zon was doorgebroken en het was er goed vertoeven.

Betuwse toren van Pisa
Vanaf het dek had je een prachtig uitzicht op de Linge, die meandert door de boomgaarden en uiterwaarden van de Betuwe. In het plaatsje Acquoy staat een kerktoren die bijna net zo uit het lood staat als de toren van Pisa. Naast de toren ligt een kerkhof met slechts 19 grafzerken, waar het graf van mevrouw Cornelia Pisa, de vrouw van de voormalige Hervormde predikant, te vinden is. Vanwege haar achternaam, en omdat de toren scheef staat, wordt gesproken van de “Betuwse toren van Pisa”. Weer in de buurt van Leerdam komend zijn er de stadswallen en een spannende doorgang van de Hollandse Waterlinie door het smalle sluisje bij Fort Asperen. De boot heeft aan beide zijden slechts enkele centimeters over. De sluis wordt niet meer als zodanig gebruikt, maar als het water te hoog komt worden er balken ingeschoven, die het water tegenhouden.
Vanuit Leerdam reden we via een toeristische route naar het noorden en om even voor zessen waren we terug bij Hellingman, nadat we de anderen al op hun bestemming hadden afgezet.
Het was een mooie en gezellige dag.

Elske Haeser

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 27 september 2018

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856