Brood en wijn

In de serie Christelijke Symbolen komt steeds een ander symbool aan bod. Het avondmaal, waarbij brood en wijn gedeeld wordt, staat symbool voor het lijden en sterven van Jezus.

Het avondmaal kent zijn oorsprong in de Bijbel, daar wordt verteld over het laatste avondmaal van Jezus met zijn leerlingen voordat Hij sterft. Jezus vierde met zijn leerlingen Pesach, een Joods feest ter herinnering aan de bevrijding van het Joodse volk uit Egypte. Tijdens die maaltijd werd wijn gedronken en brood gegeten. Jezus brak het brood en zei: ‘Dit is mijn lichaam.’ Daarna schonk Hij de wijn en zei: ‘Drinkt allen, dit is mijn bloed.’ Korte tijd later werd Jezus gevangen genomen en stierf Hij aan het kruis.

In onze kerken wordt een aantal malen per jaar avondmaal gehouden. Iedereen kan daaraan meedoen om het lijden en sterven van Jezus te gedenken. Er worden dan stukjes brood of matzes uitgedeeld en er is wijn, waarvan iedereen een slokje mag nemen. Je mag het stukje brood of matze ook in de wijn dopen en voor diegenen die geen wijn drinken is er druivensap. Zo kan iedereen meedoen.

Meer lezen over de symbolen kan hier.

Categorieën: Overdenkingen, Symboliek in de kerk | Tags: , | Geplaatst op 27 april 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856