Boekentip: Kerken kijken in Noord-Holland

Boek Kerken kijken in Noord Holland

De webredactie werd gewezen op een bijzondere uitgave van de Stichting Oude Hollandse Kerken. Ronald Ootjers, voorzitter van de stichting, vertelt meer over het boekje ‘Kerken kijken in Noord-Holland’.

‘Kerken kijken in Noord-Holland. Van godshuis tot cultuurtempel’. Zo luidt de titel van een mooie geïllustreerd boekje dat eigenlijk tevens een gids is. Via wandel- en fietsroutes willen de schrijvers u kennis laten maken met vele prachtige oude kerken die ons Noord-Hollands landschap sieren. Kerken die soms niet meer in gebruik zijn als kerk, maar voor culturele activiteiten worden gebruikt.

Route langs kerken
De tochten voeren o.a. langs de negen kerken die in beheer zijn van de Stichting Oude Hollandse Kerken, zoals de Zuidervermaning in Westzaan en de kerk van Jisp. Maar er is eveneens een fietsroute voor de Zaanstreek ( 42 km) opgenomen. Wanneer u die route fietst vindt u in het gidsgedeelte een korte beschrijving van de kerk die u passeert. Deze route start en eindigt bij het station Zaandam.

In het totaal zijn er vier fietsroutes en twee wandelroutes, van verschillende lengte. Een verzorgd boekje of gids zo u wilt, boordevol informatie over vele monumenten.

Interesse?
De gids is verkrijgbaar voor € 10,= excl. verzendkosten bij de Stichting Oude Hollandse Kerken: sohk@erfgoedhuis-zh.nl

Ronald Ootjers
Voorzitter Stichting Oude Hollandse kerken

Ook een boekentip?
Heeft u een boekentip? Mail de webredactie: webredactie@pgz-zaandam.nl

Hier vindt u meer actueel nieuws

About Neeltje
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Boekentip, Nieuws | Tags: , , , , | Geplaatst op 29 oktober 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856