Blokhuttenweekend

Een mooie omgeving, een ingericht kampterrein, goed weer, vrije tijd en een groep mensen zijn voldoende ingredienten voor een goed weekend.

Zo was het afgelopen weekend van 26 tot en met 28 augustus ook het geval. Als een groep, vanuit de Noorder- en de Westzijderkerk verbleven wij in een groepsverblijf in Stroe. Charlotte van Brussel was mee, met haar zoon, en schreef een enthousiast verslag. De foto’s zijn van Iris van der Pol.

Dit jaar gingen we voor de 2e keer mee. Vorig jaar was ik een beetje zenuwachtig, wat zouden we gaan doen, hoe zou het uitpakken, zou zoonlief lekker gaan spelen, waren vragen die door mijn hoofd gingen. Deze keer geen vragen of een zenuwachtig gevoel, we hadden er zin in!!
Op vrijdagavond kwamen aan net iets buiten Stroe, een mooie boerderij hadden we tot onze beschikking, eigenlijk boerderijen. Een om te slapen en een om activiteiten te organiseren als het zou regenen. De slaapboerderij was een modern groot huis met daarin meerdere slaapzaaltjes waar 4 personen konden slapen. In het bos eromheen stonden nog een aantal blokhutjes die ook voor ons gereserveerd waren.
Nada we ons geinstalleerd hadden, kwamen de eerste gemeenteleden, medeblokhutgangers aan. Bepakt en bezakt, we zouden zo een week lang met elkaar op pad kunnen 😉
Er werd al gauw koffie gezet (Sjaak blijkt hier heel goed in te zijn) en een (kamp)vuurtje gestookt. Slaapzakken, chips, drinken en andere lekkernij kwam voor de dag. Ook af en toe een wakker geworden kind kroop in de armen van papa of mama.
De nacht zag er voor een ieder anders uit. De een bleef gezellig lang op en de ander werd lek geprikt door de muggen. De volgende dag gingen we gezellig ontbijten en namen we tijdens de koffie door wat de plannen waren. Eigenlijk waren die er niet, omdat het een lekker vrijblijvend karakter zou hebben dit weekend. Toch hebben we speurtocht gedaan in het bos. Sommige ouders waren nog fanatieker dan de kinderen, helemaal de jury. Ook kon men kiezen voor een meditatieve wandeling met Sjaak. Pieter ging aan de slag met steltlopers en de kinderen konden er daarna op oefenen. Na de gezamenlijke lunch hebben we het badje opgezet en de watersproeiers gevuld. Wat was het een lekker weertje!
Eind van de middag hebben we gebarbecued. Leuk is om dit met elkaar te doen, ieder maakt wat hij of zij gewend is en zo is het lekker varierend.
In de avond hebben we de viering van de zondag samen voorbereid voor wie dit wilde. In de andere boerderij konden de oudere kinderen spelletjes doen. Zondagochtend was de viering. We hebben veel lol gehad met Petrus die in het zwembadje (water) viel en helemaal nat werd, waar was zijn vertrouwen. Ook bij het steltlopen is er vertrouwen nodig. Over deze link hebben we gesproken en een liedje samen gemaakt.

imageNa de mooie viering was er nog tijd voor koffie en een lunch van allemaal restjes, zo werd er nog even creatief een pizza gemaakt in een tosti-ijzer!
In de groep heerste een fijne goede sfeer, erg prettig om hier deelgenoot van te zijn geweest. Wie gaat er volgend jaar weer mee? Echt een aanrader. Met of zonder kinderen, voor iedereen is er wat te beleven en je hoeft het weekend niets.
Charlotte van Brussel

 

 

Categorieën: Nieuws, Onze Gemeente | Tags: | Geplaatst op 7 september 2016

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856