[BLOG]”We hebben u nodig!”

Wijzen We hebben u nodig

De blog van Martijn Ouwerkerk, jongerenwerker in de PGZ. Hierin een prangende oproep: ‘We hebben u nodig, laat zien dat de Kerk en God leeft!’ en een vraag om aanwezig te zijn. Waar? Dat leest u hier!

Genesis 1: 27 en 28 ‘En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen’.

Heeft u wel eens stil gestaan bij dit vers? Is dit niet geweldig om te lezen: dat God ons geschapen heeft naar zijn beeld! Laatst heb ik het boek: ‘Goed nieuws gaandeweg: zending, evangelisatie en missionaire spiritualiteit’ gelezen, geschreven door de missioloog Evert W. van de Poll. Hij sprak in zijn boek o.a. over dit vers. Wat heeft dit vers met missie, missiologie of met ‘missionair zijn’ te maken? Wat heeft dit vers met de sportweek ‘Sonrise’ te maken?

Sporen van God in ons leven
Naast dat we dus allemaal sporen hebben van God in ons leven, christen of geen christen, is het ook een geweldig grote verantwoordelijkheid voor ons als kerk. Als kerk zijn we het visitekaartje van God naar de buitenwereld. Als kerk zijn we Gods vertegenwoordigers op aarde! Heeft u daar wel eens over nagedacht?

Wat geeft u af?
Wat geven wij af als kerk aan de buitenwereld? Wat geeft u af aan de buitenwereld als individuele gelovig persoon? Bent u een vertegenwoordiger van God? Durft u te zeggen dat u een vertegenwoordiger van God bent? Dit is een gevaarlijke vraag.

Sonrise
Tijdens de sportweek hebben we een kans om ons als kerk te laten zien in de wijk. We hebben een geweldige kans om jongeren en jonge ouders te laten zien wie God is. We zijn immers naar zijn beeld geschapen. We hebben dus de mogelijkheid Hem te laten zien aan de mensen om ons heen.

Ik wil u vragen na te denken over wat God van zichzelf in u heeft gelegd? Hoe kunt u God vertegenwoordigen deze week? Hoe kunt u een getuige zijn van Gods liefde voor deze wijk, voor de jongeren en hun ouders?

Ik vraag u alleen aanwezig te zijn
Ik vraag u niet een specifieke taak op u te nemen, maar om alleen aanwezig te zijn. Ik vind het van groot belang, dat we met zoveel mogelijk mensen daar staan, om de kerk te vertegenwoordigen, maar nog meer om God te vertegenwoordigen.

We hebben u nodig
Van maandag 15 juli tot en met 19 juli zijn we elke middag van 14:00 – 16:00 en elke avond van 19:00 tot 21:00 op ’t Veldpark aanwezig. WE HEBBEN U NODIG, LAAT ZIEN DAT DE KERK EN GOD LEEFT!

U kunt altijd reageren door een mailtje te sturen naar ouwerkerk.mb@gmail.com.

Martijn Ouwerkerk

Categorieën: Blog, Nieuws | Tags: | Geplaatst op 11 juli 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856