Bijzondere Pinksterdienst in Zaandam

Met Pinksteren vindt er een unieke Pinksterdienst plaats! Christenen uit alle landen van de wereld die in Zaanstad wonen komen op zondag 8 juni om 10 uur bijeen in de Oostzijderkerk, Zuiddijk 1, Zaandam. Het thema van de dienst zal zijn: ‘Vele talen, één van Geest’. De organisatie is in handen van de Protestantse Gemeente Zaandam, de Bonifatiusparochie en de Broedergemeente.

 

In Zaanstad wonen mensen uit 185 verschillende landen. Christenen uit zo’n twintig landen hebben al toegezegd aanwezig te zullen zijn tijdens de Pinksterdienst.  Er wordt niet gekeken naar verschillen, maar naar de overeenkomsten. Een interkerkelijke dienst waarbij gelovigen uit vele landen van de wereld samenkomen.

 

Klederdracht en vlaggen

Het zal een internationale dienst worden met bekende liederen in meerdere talen, waarbij in ieder geval één vers uit de Bijbel in vele talen zal klinken. Mensen mogen in klederdracht komen en van de landen die vertegenwoordigd zijn zal er symbolisch een vlag hangen die aan het kruis verbonden is.

 

Wilt u bij deze dienst aanwezig zijn? U bent van harte welkom, zondag 8 juni om 10 uur in de Oostzijderkerk! Heeft u interesse maar wilt u eerst meer weten over deze dienst? Of wilt u vanuit uw achtergrond een aandeel hebben in deze dienst? Neem contact op met dominee Sjaak Visser via sjaakvisser.ds@gmail.com

 

Het belooft een uitermate energieke, bijzondere dienst te worden.

Categorieën: Nieuws | Tags: , , | Geplaatst op 1 juni 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856