Bijbels voor Cuba

In Purmerend is er op donderdagavond 10 september een unieke kans om Cubaanse gelovigen en andere migrantenchristenen te ontmoeten in kerkgebouw De Doortocht bij het Leeghwaterpark.

 

 

Interkerkelijk
Het wordt een avond met dans en film, Spaanstalige muziek, sprekers en Cubaanse hapjes en drankjes. In de pauze is er gelegenheid geloofsarmbanden te kopen, die speciaal voor deze avond vervaardigd zijn. De avond wordt georganiseerd door een interkerkelijke projectgroep van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Vertegenwoordigers van zeven Purmerendse kerkgenootschappen werken hierin samen. Een unieke nieuwe vorm van oecumene, waarbij de Bijbel de gezamenlijke basis vormt.

Kerkgroei
Deze avond kijken we samen over onze grenzen heen naar kerkgroei in het buitenland. Wereldwijd gezien groeit immers het christendom. Ook de kerkgroei op Cuba is hier een voorbeeld van. Wekelijks worden vele nieuwe christenen gedoopt. Hoe is het om in zo’n land tot geloof te komen, Christus te leren kennen, de Bijbel voor het eerst te lezen, bij een kerk te horen? De Cubaan Yarine Ramirez zal hierover vertellen. Zijn vrouw Yudith Leyva zal als soliste zingen. Zij vertellen van wonderlijke ontmoetingen met God en verrassende leiding van de Heilige Geest.

Miljoen bijbels
U zult ook horen van de grote behoefte aan bijbels. Vanwege de enorme kerkgroei is er zelfs behoefte aan 1 miljoen bijbels en de Cubaanse regering staat het drukken van eigen bijbels niet toe. Wel mag men bijbels cadeau krijgen uit het buitenland. Het NBG zet zich daarom in – samen met andere Bijbelgenootschappen – om aan die vraag tegemoet te komen. De projectgroep draagt hier graag aan bij, in het vertrouwen dat veel mensen uit onze regio dit project ook van harte zullen willen steunen.

Het evenement duurt van 19.30 u. – 21.30 u. De toegang is gratis, maar een bijdrage aan de collecte wordt uiteraard zeer op prijs gesteld.

Elly Linger, NBG-rayoncoach Zaanstreek-Waterland

About Claudia
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Activiteiten, Nieuws | Tags: , , , | Geplaatst op 3 juli 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856