Een beter leven op Biak, West Papua

Via de ZWO collecten van januari en februari 2014 wordt de Indonesische Stichting Rumsram ondersteunt. Deze stichting helpt via opleidingen en het faciliteren van allerlei kleinschalige projecten de armoede te bestrijden op het eiland Biak in West Papua.

Begin jaren ’90 besloot de Indonesische regering dat Biak een nieuw centrum voor toerisme in het oostelijk deel van Indonesië zou worden. Om het eiland hier klaar voor te maken werd op grote schaal faciliteiten gebouwd en bossen geëxploiteerd. Helaas had dit grote gevolgen voor de plaatselijke bevolking, die plaats moest maken voor de nieuwe plannen. Hele dorpen werden verplaatst en de natuurlijke hulpbronnen die altijd bronnen van levensonderhoud waren geweest, werden steeds minder toegankelijk. Compensatie hiervoor kregen de mensen niet. Uiteindelijk is het grootschalige toerisme dat de regering voor ogen had nooit van de grond gekomen in Biak. Het enige wat nog resteert is een plaatselijke bevolking die met lege handen achterbleef.

Meer informatie over het project is te vinden op de website van Kerk in Actie  en op de website van de Stichting Rumsram.

De ZWO beveelt de collecten voor de Stichting Rumsram van harte bij u aan. U kunt ook uw bijdrage overmaken op giro 9265258 t.n.v. ZWO-commissie Protestantse Gemeente te Zaandam o.v.v. Een beter leven op Biak.

About ZWO
ZWO staat voor Zending, Wereldiakonaat en Ontwikkelingswerk. Vanuit de kerk zet de ZWO zich in voor de nood van mensen in binnen- en buitenland. De ZWO doet dit door voorlichting, toerusting en fondswerving. De ZWO is onderdeel van de diakonie.

Categorieën: ZWO | Tags: , , , | Geplaatst op 3 januari 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856