Paasbericht van de kerkenraad

Beste mensen,

Het Coronavirus heeft grote impact op ons persoonlijk, het maatschappelijk, en ons kerkelijk leven. We moeten zoveel mogelijk thuisblijven en afstand bewaren tot onze medemens. Elkaar bezoeken zit er voorlopig niet in en een kerkdienst is op dit moment alleen online bij te wonen. In de ziekenhuizen vechten mensen voor hun leven. We maken ons zorgen om onze eigen gezondheid of die van onze naasten.

In deze vreemde en verwarrende tijd willen wij als kerk een rustpunt en ankerplaats zijn. We willen ook hulp bieden waar mogelijk en nodig. Het kerkelijk leven willen wij zoveel mogelijk doorgang laten vinden, en passen ons aan de omstandigheden aan. Deze aanpassingen gelden vooralsnog tot 1 juni. De belangrijkste zijn:

  • Kerkdiensten – tot 1 juni organiseren wij alleen online kerkdiensten zonder publiek. Alleen mensen die noodzakelijk zijn voor het organiseren van de dienst zijn aanwezig. Deze mensen houden een onderlinge afstand van 1,5 meter aan.
  • Kerkelijke bijeenkomsten en activiteiten – tot 1 juni zijn alle kerkelijke bijeenkomsten en activiteiten opgeschort in de Noorderkerk. De activiteiten van de Voedselbank gaan voorlopig door, zij het in aangepast vorm.
  • Begrafenissen en bruiloften – voor kerkelijke begrafenissen en bruiloften geldt tot 1 juni een maximum van 30 personen. De voorbereiding vindt telefonisch plaats.
  • Pastoraat en bezoekwerk – tot 1 juni vindt dit telefonisch en per e-mail plaats. Bij stervensbegeleiding zal overlegd worden welke vorm van contact nog wel mogelijk en verantwoord is.

Het in contact met elkaar blijven als gemeente is van groot belang. Hierbij maken we gebruik van moderne communicatiemiddelen. We beseffen echter dat niet iedereen hierover beschikt. Om deze reden hebben wij alle gemeenteleden een brief met deze inhoud gezonden via de post met daarbij een mooie kaart.

We zien binnen onze gemeente veel initiatieven om met elkaar in contact te blijven. Dit waarderen wij zeer als kerkenraad. Als hierbij hulp nodig is, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via kerkelijkbureau@pgz-zaandam.nl.

Met Pasen vieren we de wederopstanding. En er komt een dag dat deze crisis bezworen is en wij weer opstaan als samenleving. De dag komt, dat we weer samen naar buiten gaan en dicht bij onze medemens kunnen staan. Ondanks de moeilijke omstandigheden wensen we u fijne paasdagen toe!

Namens de Kerkenraad,

Ds. Sjaak Visser,

Ds. Pieter van der Woel,

Cornelis Kaai, Voorzitter

Herman Boutsma, Scriba

Categorie├źn: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 6 april 2020

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856