Benefiet The LightHouse – SchatRijk groot succes!

De benefietvoetbalwedstrijd The LightHouse – SchatRijk heeft in totaal €1100 opgehaald voor de MAF!

In september van 2014 kwamen wij van The Lighthouse twee jongens tegen die bezig waren met het verkopen van kinderpostzegels. Ze vonden het wel belangrijk dat mensen in Afrika geld kregen, maar het verkopen van de postzegels vonden ze eigenlijk niet zo leuk. Op de vraag wat ze dan wel een leuke manier vonden om geld op te halen, kwam als antwoord: met voetbal!
Wat begon als een simpel antwoord leidde al snel tot een concreet plan: er zou worden gevoetbald en de opbrengst van zo’n benefietwedstrijd zou gaan naar een goed doel. Maar: dan was er natuurlijk wel een goed doel én een tegenstander nodig.

Uit vijf goede doelen kozen de jongeren zelf de MAF uit: na het horen van het woord “vliegtuigen” waren ze om. De MAF (Mission Aviation Fellowship) is een internationale organisatie die met haar vliegtuigen zorgt voor vervoer van o.a. medische, huminitaire en ontwikkelingshulp over de hele wereld. De tegenstander werd gevonden in een team van basisschool Het SchatRijk. Die waren meteen enthousiast!

Na een bezoek van iemand van de MAF bij The LightHouse en bij Het SchatRijk kon de kaartverkoop beginnen. Beide teams hebben zich het vuur uit de sloffen gelopen om zoveel mogelijk vrienden, buren, familieleden en anderen te vinden om een kaartje te kopen. Dankjewel, jongens en meiden! De shirts voor ons team kregen wij gesponsord en nadat de vrijwilligers van The LightHouse de andere voorbereidingen hadden getroffen kon op 20 maart de benefietwedstrijd van start.

Onze jongeren hebben zich tot het uiterste ingespannen, maar konden helaas niet voorkomen dat Het SchatRijk met de winst naar huis ging. Toch was de avond een groot succes: wij hebben in totaal €1100 opgehaald voor de MAF! Daarom mogen onze jongeren trots zijn op zichzelf: ze hebben zich van hun sportieve kant laten zien, en hebben zich met veel energie en plezier ingezet voor anderen.

Aan iedereen die heeft meegeholpen, in de voorbereidingen op de avond zelf: dankjewel!

Groet,
Sjoerd Bronsema

About Christien
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Christien en Marja.

Categorieën: actie, Jeugd Algemeen | Tags: | Geplaatst op 25 mei 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856