Een avond zingen uit het nieuwe liedboek

Zingende kinderen

Een avond zingen uit het nieuwe liedboek – met de beide koren uit Oost en West

Het nieuwe liedboek is al weer meer dan een half jaar op de markt en er wordt ook al flink uit gezongen aan beide kanten van de Zaan. Echter met zijn meer dan 1000 liederen zijn er nog vele onbekende en klinkende gezangen, die ontdekt kunnen worden. Daarom willen wij in februari een zangavond voor de hele gemeente organiseren, waarin wij samen met het Oostzijderkerkkoor en het Westzijderkoor en hun dirigenten Frits Berkum en Chris Helfensteijn nieuwe, verrassende juweeltjes uit het nieuwe liedboek leren.
De koren zullen een paar van de liederen van te voren instuderen. Andere liederen worden met de gemeente en de koren ter plekke ingestudeerd. Het gaat op deze avond vooral om de vreugde aan het zingen.
De zangavond vindt plaats op maandagavond 17 februari van 20-22 uur in de Noorderkerk.
Birke Rapp

About Christien

Categorieën: Zingen | Tags: | Geplaatst op 5 februari 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

5 Reacties

 1. door Bert Boer

  Op 5 februari 2014

  Goed initiatief. Er staat verrassend veel moois in het Nieuwe Liedboek. Dit is echt iets om buiten onze kerk te promoten. Dagblad Zaanstreek? De Zaankanter? Dichtbij.nl? Flyers voor huis aan huis verspreiding?

 2. door HenK Jans

  Op 5 februari 2014

  Goed initiatief zijn de woorden van heer Boer, nog meer vernieuwing ……nog een grotere terug loop in de kerken, want hier zitten de mensen echt niet op te wachten.Zingen willen we met liederen die goed in het gehoor liggen, en niet met elkaar aankijken …….van moet dat nou? Moeten we niet meer opwekken? liederen genoeg en goed in het gehoor klinkend ………..liederen van de Heer!

 3. door Jan Stavast

  Op 6 februari 2014

  Ik ben het wel met Henk Jans eens. Ik heb ook moeite met al dat nieuws dat ons in feite “door de strot is geduwd” via het nieuwe liedboek. Als koorlid zal ik altijd mijn best blijven doen het zo goed mogelijk uit te voeren maar als gemeentelid zie en hoor ik ook geluiden dat zeker ouderen er veel moeite mee hebben. De jeugd heeft ook in de kerk, de toekomst maar we mogen de ouderen niet vergeten. Er staan ook heel mooie liederen in het nieuwe liedboek, maar waar zijn sommige mooie oude liederen gebleven ? Ik kan mij nog de uitspraak van mijn opa herinneren toen ik vroeg waarom ik op school versjes moest leren die in het psalm boek stonden. Hij zei toen dat hij er veel steun aan had in de oorlog in het concentratiekamp. Daar kon men toen samen de liederen zingen. Kunnen wij de nieuwe liederen met de vaak snelle nootjes ook goed onthouden en nazingen ?

 4. door Louw Dijkstra

  Op 6 februari 2014

  In een pluriforme kerk is zingen wel de manier om met een mond te spreken, op dezelfde toonhoogte!
  Het nieuwe liedboek biedt een breed aanbod om elkaar in alle verscheidenheid zingend te verstaan.
  Mooi initiatief zo’n zangavond. Wat mij betreft elke maand herhalen, met de nodige publiciteit!

 5. door ellis

  Op 8 februari 2014

  Inmiddels heb ik het bericht via facebook met Zondagskrant en Zaankanter gedeeld, wie weet……. By the way: dat kan iedereen doen met nieuws dat de moeite waard is.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856