Alpha cursus; Geloofsverkenning en –verdieping

Door de protestante kerken van Westzaan (Grote Kerk), Zaandam (Noorderkerk) en Koog/Zaandijk (Ontmoeting) wordt vanaf donderdagavond 18 september de Alpha cursus aangeboden aan kerkleden en geïnteresseerden.

Wereldwijd hebben 23 miljoen mensen de Alpha cursus al gevolgd. Vanuit de Anglicaanse kerk (Engeland) waar deze cursus ontwikkeld is wordt deze sinds 1995 ook in Nederland aangeboden door allerlei denominaties. Rond de 200.000 mensen hebben de cursus in ons land al gevolgd en men is overwegend enthousiast.

Doel van de cursus is om kennis van de deelnemers uit te breiden ten aanzien van het christelijk geloof. Vanaf donderdag 18 september 19.00 uur ben je wekelijks van harte welkom om samen met anderen de maaltijd te gebruiken. Vervolgens zal door één van de 3 voorgangers van de betrokken gemeenten een inleiding gehouden worden (Cornelis Visser, Sjaak Visser en Mirjam Sloots) waarna we in kleine groepjes met elkaar over het onderwerp in gesprek gaan. Kennis en vragen van jou worden gelegd naast die van de andere deelnemers en samen ontwikkelen we onze kennis en vormt een ieder zijn/haar mening. Thema’s waarover gesproken zal worden zijn: Bidden, waarom en hoe; Wat is de betekenis van Jezus leven en sterven; Bijbellezen, waarom en hoe; We denken over hoe je om kunt gaan met het kwaad en het lijden, etc. Eén overnachting in het weekend van 25 op 26 oktober hoort ook bij de cursus. Een weekend waarin we het met elkaar zullen hebben over wat de Heilige Geest is en wat de Geest doet.

Alpha staat, zoals u mogelijk weet, voor ‘het begin’, zoals van zowel God als Jezus gezegd wordt dat ze de Alpha en de Omega zijn, zij die van het begin tot het eind ons leven omgeven.
In deze cursus heeft Alpha ook de betekenis van:
A: Alle mensen zijn welkom
L: Leren en lachen
P: Piepers en pasta
H: Helpen van elkaar
A: Alle vragen mogen gesteld

Wij stellen jou de eerste vraag: Doe je mee?!
Geef je op via Jacqueline Koel 06 126 543 29 of r.koel1@kpnplanet.nl ,of meld je aan bij Wim Reijling wim@reijling.nl / (075) 616 78 16

De cursus begint in de Noorderkerk, en wordt daarna afwisselend in de Grotekerk van Westzaan, de Ontmoeting in Koog/Zaandijk en de Noorderkerk gegeven. De laatste bijeenkomst is op 4 dec. Verder is er ook nog een weekend van 25-26 oktober.

Meer informatie op de site van Alpha , zie www.alpha-connect.nl.

About Christien
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Christien en Marja.

Categorieën: Workshops | Tags: | Geplaatst op 17 augustus 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Sjaak Visser

    Op 27 augustus 2014

    Ik ben nu twee keer bij elkaar geweest om dit voor te bereiden met mijn collega’s Mirjam Sloots en Cornelis Visser, en met de overige leden van de voorbereidingsgroep en beide keren was dat zeer inspirerend. Ik krijg er echt veel zin in en kan je van harte aanbevelen om mee te doen!

    Sjaak Visser

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856