Met afval naar Antarctica

Met een zonnewagen gemaakt van afval naar Antarctica rijden is een uitdaging. Van afval een wagen maken een technisch hoogstandje. Het afval verzamelen en hergebruiken een sport, waar Edwin ter Velde anderen bij wil betrekken. In het Zaans Kompas las u al hoe het gezin Ter Velde dit aanpakt, hier maakt u kennis met de grotere ambities van Edwin.

Het team van Zero Waste Centre, waar Edwin deel van uitmaakt, staat voor circulair ondernemen, voor duurzaamheid. Zo min mogelijk afval produceren door andere keuzes, frisse ideeën en gedragsverandering. Niet alleen voor individuen, maar ook voor bedrijven en gemeentes. Zero Waste gaat in gesprek met bedrijven en gemeentes en kan ze ondersteunen en adviseren bij de wens minder afval te produceren en beter te verwerken.

Keer je vuilniszak om
Om aandacht te vragen voor Zero Waste zijn er verschillende projecten. Het waste-lab biedt de mogelijkheid je vuilnis eens te bestuderen. Goed om te zien wat je weggooit, maar vooral ook hoe wat je weggooit door jezelf of anderen hergebruikt kunnen worden. Alles weggooien is een gewoonte die veranderd kan worden. Bewustwording is een begin en kan ook thuis. Het gezin Ter Velde begon zelf ook met het omkeren van de vuilniszak en maakte daarna keuzes. Afval scheiden, zo min mogelijk verpakkingsmateriaal kopen, groot inkopen, een compostbak, een sticker op de brievenbus. Op de facebookpagina van het gezin kun je volgen hoe zij Zero Waste aanpakken.

Met afval naar Antarctica

Een project waar Edwin vol vuur over vertelt is de Antarctic expeditie. Het ZeroWaste team gaat een voertuig bouwen van afvalplastic om op zonne-energie naar de Zuidpool te rijden. Voor dit project vragen ze aandacht van bedrijven om oplossingen te bedenken voor de bouw van de wagen, waardoor bedrijven meedenken over ZeroWaste-oplossingen. Verder is er een lesspakket ontwikkelt voor scholen, waardoor kinderen kennis maken met het scheiden en hergebruik van afval. En kunnen meewerken aan de bouw van de Solar Voyager door plastic te verzamelen! Kinderen zijn de ondernemers van later, die de kennis die ze nu opdoen zullen gebruiken. In dit filmpje kunt u kennismaken met deze expeditie.

Filmpje

Laat je inspireren

Op de site van Zero Waste Centrekun je meer informatie vinden en je laten inspireren!

Categorieën: actie, Nieuws | Tags: , , | Geplaatst op 23 mei 2016

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856