Activiteiten voor volwassenen en ouderen

Ook dit jaar  zijn er weer veel activiteiten voor (jongere en oudere) ouderen. Hoewel de Westzijderkerk niet meer in eigendom is van de PGZ mogen een aantal activiteiten daar toch doorgaan, om diverse redenen. Het gaat hier vooral om Kerk Open op donderdag en de activiteiten van Ontmoeting Oudere Gemeenteleden (OOG)

Hieronder een overzicht van het vaste aanbod, zie voor het totale overzicht het Zaans Kompas van augustus 2019

Bijbelgespreksgroep woensdagmiddag

Sinds het kamp van de asielzoekers in het Veldpark was, is er wekelijks een bijbelgespreksgroep met asielzoekers en Nederlandse belangstellenden. Deze gespreksgroep is op woensdagmiddag van 13.00 – 15.00 uur, hij is tweetalig en ieder die mee wil doen is hartelijk welkom.

“We doen aan lectio continua, een doorgaande lezing van de Bijbel. Komend seizoen zullen we het boek Ruth lezen en het Evangelie naar Johannes. Ieder die hieraan mee wil doen is van harte welkom.We lezen de gedeeltes, ik geef mijn visie daarop, en daarna gaan we erover in gesprek.” Ds. Sjaak Visser.

Klaverjassen

Elke tweede vrijdagavond komt de klaverjasclub ‘Tunicas Trifolum PGZ’ bij elkaar in de Noorderkerk. Vrijdag 13 september is de eerste keer van dit seizoen. Aanmelden is gewenst en kan bij Dirk Kruit (d.kruit@upcmail.nl of 06 55261135).

Naaigroep

In de Noorderkerk komen iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 een groep dames bij elkaar om samen te handwerken en te naaien. Zij komen uit verschillende landen. Iedereen mag zich aansluiten. Meer info te verkrijgen bij Agaath Geerlings (075-6161346).

Ontmoeting Oudere Gemeenteleden (OOG)

In de Aanbouw van de WZK (ingang Tuinstraat) zijn vanaf september tot en met mei een aantal maandelijkse activiteiten van 14 – 15.30 uur.

-1e woensdagmiddag van de maand is er een creativiteitsmiddag.

-3e woensdagmiddag van de maand is er een lezing over een bijbels onderwerp.

-eens in de 5 weken is er een leeskring op donderdag 14.15 uur

-3 keer per jaar is er een gezamenlijke lunch:op de eerste woensdag in september en januari en aan het eind van het seizoen.

-gezamenlijke uitstapjes naar de Alledagkerk

Kijk voor de data in de agenda op de website, in Zaans Kompas en in de wekelijkse Kleine Kompas.

Wie meer wil weten over een activiteit of suggesties heeft neem dan contact op met:
Baukje Vlam – 075-6350892 (leeskring)
Trix vd Berg – 075-6160630, email: zwolsberg@hetnet.nl (creamiddagen)
Leni Treffers – 075-6166092, email:leni.treffers@planet.nl (algemeen)

Voor elk wat wils

Gezellig elkaar ontmoeten en lekker bezig zijn, is waar het om gaat bij ‘Voor elk wat wils’. Elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 is daar ruimte voor in de Noorderkerk. Babbelen, spelletjes zoals Rummycub of Scrabble, maar ook kaarten maken en quilten.

About Wil Kruit
Medewerker redactie